Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3E Klassisk norsk juleøl
OG: 1057
FG: 1010
Mengde vørter: 54,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	7000	g	
Munich Malt	20	EBC	5600	g	
Cara Crystal	120	EBC	2000	g	
Chocolate Malt	800	EBC	200	g	
Smoked Malt	6	EBC	100	g	
Demerera Sugar	80	EBC	500	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	300	g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz	2.8	%	120	g	60	min	
Hersbrucker	2.6	%	120	g	60	min	
Saaz	2.8	%	80	g	10	min	
Hersbrucker	2.6	%	80	g	10	min	
Bobek	3.3	%	80	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Appelsinskall (62 gr.), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.

Vannjustering: Bock
2 korker Lactol.
CaSO4 (skyllevann): 2 gram
CaCl2 (skyllevann): 3 gram
CaSO4 (meskevann): 5,5 gram
CaCl2 (meskevann): 8,25 gram
CaCO3 (kun mesk): 5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk): 11 gram

2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	68	°C	60	min	
Mash out	78	°C	10	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: 5 l starter
Informasjon om gjæring:
9	°C	14	days	
23	°C	7	days

[B]Kommentarer[/B]
Brygget 20.09.2018 av Jan Skau og Einar Michelsen, sammen med mange gode kollegaer i OPAK AS.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. september 2018
Flasket: 20. oktober 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N