Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3E Klassisk norsk juleøl OG: 1057 FG: 1010 Mengde vørter: 54,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 7000 g Munich Malt 20 EBC 5600 g Cara Crystal 120 EBC 2000 g Chocolate Malt 800 EBC 200 g Smoked Malt 6 EBC 100 g Demerera Sugar 80 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.8 % 120 g 60 min Hersbrucker 2.6 % 120 g 60 min Saaz 2.8 % 80 g 10 min Hersbrucker 2.6 % 80 g 10 min Bobek 3.3 % 80 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Appelsinskall (62 gr.), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min. Vannjustering: Bock 2 korker Lactol. CaSO4 (skyllevann): 2 gram CaCl2 (skyllevann): 3 gram CaSO4 (meskevann): 5,5 gram CaCl2 (meskevann): 8,25 gram CaCO3 (kun mesk): 5,5 gram NaHCO3 (kun mesk): 11 gram 2. ts Irish Moss, kok siste 10 min 1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 68 °C 60 min Mash out 78 °C 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Gjærmengde: 5 l starter Informasjon om gjæring: 9 °C 14 days 23 °C 7 days [B]Kommentarer[/B] Brygget 20.09.2018 av Jan Skau og Einar Michelsen, sammen med mange gode kollegaer i OPAK AS. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. september 2018 Flasket: 20. oktober 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N