Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1056
FG: 1012
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 71,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt	6	EBC	11000	g	
Munich Malt	20	EBC	1500	g	
Cara Pils	40	EBC	1000	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	300	g

NB!
Pale malt = Bonsak Pale Malt (5-6 EBC)
Münich malt = Bonsak Fairytale Munich Malt (18-21 EBC)
Cara Pils = Bonsak Honning Malt (40 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus	15.1	%	15	g	60	min	
Simcoe	12.9	%	15	g	60	min	
Chinook	13.1	%	25	g	45	min	
Centennial	9.1	%	25	g	30	min	
Citra	11.0	%	50	g	15	min	
Amarillo	14.3	%	50	g	10	min	
Amarillo	14.3	%	50	g	Whirlpool		
Simcoe	13.0	%	50	g	Whirlpool		
Simcoe	13.0	%	60	g	Dry Hop		
Simcoe	13.0	%	60	g	Dry Hop

[B]Andre ingredienser[/B]
CaSO4 (meskevann):24 gram / 6 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):0 gram / 0 strøken teskje
CaCl2 (meskevann):0 gram / 0 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):6 gram / 3,3 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):6 gram / 1,4 strøken teskje
2s Irish Moss kok 10 min.
1. ts. Gjærnæring kok 10 min.

2,5 rør. Clarity ferm.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	67	°C	90	min	
Mashout	78	°C	10	min	
Mash step	70	°C	20	min	
Mash step	70	°C	20	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lallemand Verdant IP
Gjærmengde: 4 pk.
Informasjon om gjæring:
Fermentation	Lallemand Verdant IPA	17	°C	1	days	
Fermentation	No yeast added	18	°C	1	days	
Fermentation	No yeast added	19	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	20	°C	10	days

[B]Kommentarer[/B]
Tørrhumling på dag 4, 02.05.2021, med 60 gr. Simcoe SG = ca. 1014
Tørrhumling på dag 7, 05.05.2021, med 60 gr. Simcoe.

Tiltak for å unngå oksidering: Sølvpapir over lokket, og litt kullsyre tilført fatet kontinuerlig, mens jeg overfører ølet til fat, og men jeg tilsetter sukkerlake for naturlig karbonering. Fatene på på forhånd fylt med CO2, ved å presse ut StaSan, som fatene var fylt med.

Bokset med BeerGun. «CAP on foam». Ølet kjøles ned til 1-2 grader før boksing/flasking.

Meskes med 65 l vann. Tilnærmet NoSparge. Skylte med 3-4 liter varmt vann fra springen.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. april 2021
Flasket: 10. mai 2021
Filtrert: Nei
Karbonering: N