Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1056 FG: 1012 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,8% Beregnet IBU: 71,0 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 6 EBC 11000 g Munich Malt 20 EBC 1500 g Cara Pils 40 EBC 1000 g Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g NB! Pale malt = Bonsak Pale Malt (5-6 EBC) Münich malt = Bonsak Fairytale Munich Malt (18-21 EBC) Cara Pils = Bonsak Honning Malt (40 EBC) [B]Humle og krydder[/B] Columbus 15.1 % 15 g 60 min Simcoe 12.9 % 15 g 60 min Chinook 13.1 % 25 g 45 min Centennial 9.1 % 25 g 30 min Citra 11.0 % 50 g 15 min Amarillo 14.3 % 50 g 10 min Amarillo 14.3 % 50 g Whirlpool Simcoe 13.0 % 50 g Whirlpool Simcoe 13.0 % 60 g Dry Hop Simcoe 13.0 % 60 g Dry Hop [B]Andre ingredienser[/B] CaSO4 (meskevann):24 gram / 6 strøken teskje CaCl2 (skyllevann):0 gram / 0 strøken teskje CaCl2 (meskevann):0 gram / 0 strøken teskje CaCO3 (kun mesk):6 gram / 3,3 strøken teskje NaHCO3 (kun mesk):6 gram / 1,4 strøken teskje 2s Irish Moss kok 10 min. 1. ts. Gjærnæring kok 10 min. 2,5 rør. Clarity ferm. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 67 °C 90 min Mashout 78 °C 10 min Mash step 70 °C 20 min Mash step 70 °C 20 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lallemand Verdant IP Gjærmengde: 4 pk. Informasjon om gjæring: Fermentation Lallemand Verdant IPA 17 °C 1 days Fermentation No yeast added 18 °C 1 days Fermentation No yeast added 19 °C 2 days Fermentation No yeast added 20 °C 10 days [B]Kommentarer[/B] Tørrhumling på dag 4, 02.05.2021, med 60 gr. Simcoe SG = ca. 1014 Tørrhumling på dag 7, 05.05.2021, med 60 gr. Simcoe. Tiltak for å unngå oksidering: Sølvpapir over lokket, og litt kullsyre tilført fatet kontinuerlig, mens jeg overfører ølet til fat, og men jeg tilsetter sukkerlake for naturlig karbonering. Fatene på på forhånd fylt med CO2, ved å presse ut StaSan, som fatene var fylt med. Bokset med BeerGun. «CAP on foam». Ølet kjøles ned til 1-2 grader før boksing/flasking. Meskes med 65 l vann. Tilnærmet NoSparge. Skylte med 3-4 liter varmt vann fra springen. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. april 2021 Flasket: 10. mai 2021 Filtrert: Nei Karbonering: N