Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10D Saison OG: 1053 FG: 1005 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 19 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 3350 g Vienna 7 EBC 500 g Munich Malt 20 EBC 500 g Cara Munich II 120 EBC 100 g Chocolate Malt 800 EBC 50 g Flaked Wheat 3 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 276 g [B]Humle og krydder[/B] 3 mL HopShot for bitring. Kok 60 min. Hallertauer Mittelfruh 5.0 % 25 g 10 min Saaz 2.8 % 25 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] CaSO4 (meskevann): 7 gram CaCl2 (meskevann): 3,5 gram En kork Lactol. Litt for lavt, så jeg justerte opp igjen med kalsiumkarbonat. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 64 °C 60 min Mash step 72 °C 20 min Mash step 76 °C 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafAle BE-134 Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: 27 °C 14 dager, litt lavere i starten [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. desember 2019 Flasket: 10. januar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N