Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1075
FG: 1017
Mengde vørter: 57,0l
Mengde ferdig øl: 57,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 57 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	5000	g	
Munich Malt	25	EBC	15000	g	
Cara Munich I	90	EBC	2500	g	
Chocolate Malt	800	EBC	500	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	342	g

CaraMunich 1 er en blanding av ulike spesialtmalt som jeg hadde til overs.... (tror jeg det var) + ca 1 kg ren CaraMunich

[B]Humle og krydder[/B]
Perle	9.0	%	50	g	60	min	
Hallertauer Mittelfruh	5.0	%	30	g	30	min	
Hersbrucker	2.6	%	50	g	30	min	
Hersbrucker	2.6	%	50	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering
To korker lactol i meskevannet
CaCO3 (kun mesk): 6 gram
NaHCO3 (kun mesk):12 gram
CaSO4 (meskevann): 6 gram
CaCl2 (meskevann): 9 gram
CaSO4 (skyllevann): 2 gram
CaCl2 (skyllevann): 3 gram

1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss
2 rør Brewers Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk	52	°C	20	min	
Mash step	66	°C	60	min	
Utmesk/skylling	78	°C	10	min

60 liter meskevann. ca 20 liter skyllevann

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: ca1 l. vasket slurry
Informasjon om gjæring:
10 grader 4 dager
13 grader 10 dager
18 grader 7 dager

Pitchet gjæren på 13 grader. Ca 45 min på nedkjøling.

[B]Kommentarer[/B]
Fatet på tre fat 12.12.2018. 6 gr sukker pr. liter til naturlig karbonering på fatene.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. november 2018
Flasket: 12. desember 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N