Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1075 FG: 1017 Mengde vørter: 57,0l Mengde ferdig øl: 57,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 23,0 Beregnet farge: 57 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 5000 g Munich Malt 25 EBC 15000 g Cara Munich I 90 EBC 2500 g Chocolate Malt 800 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g CaraMunich 1 er en blanding av ulike spesialtmalt som jeg hadde til overs.... (tror jeg det var) + ca 1 kg ren CaraMunich [B]Humle og krydder[/B] Perle 9.0 % 50 g 60 min Hallertauer Mittelfruh 5.0 % 30 g 30 min Hersbrucker 2.6 % 50 g 30 min Hersbrucker 2.6 % 50 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering To korker lactol i meskevannet CaCO3 (kun mesk): 6 gram NaHCO3 (kun mesk):12 gram CaSO4 (meskevann): 6 gram CaCl2 (meskevann): 9 gram CaSO4 (skyllevann): 2 gram CaCl2 (skyllevann): 3 gram 1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss 2 rør Brewers Clarex [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 52 °C 20 min Mash step 66 °C 60 min Utmesk/skylling 78 °C 10 min 60 liter meskevann. ca 20 liter skyllevann [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: ca1 l. vasket slurry Informasjon om gjæring: 10 grader 4 dager 13 grader 10 dager 18 grader 7 dager Pitchet gjæren på 13 grader. Ca 45 min på nedkjøling. [B]Kommentarer[/B] Fatet på tre fat 12.12.2018. 6 gr sukker pr. liter til naturlig karbonering på fatene. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 14. november 2018 Flasket: 12. desember 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N