Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1124
FG: 1036
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 11,5%
Beregnet IBU: 97,0
Beregnet farge: 116 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	4500	g	
Cara Munich II	120	EBC	1000	g	
Chocolate Malt	800	EBC	400	g	
Roasted Barley	1100	EBC	500	g	
Pale Malt	5	EBC	8900	g

[B]Humle og krydder[/B]
HopShot	9 mL. på 60 min
Crystal	4.9	%	25	g	30	min	
Crystal	4.9	%	25	g	15	min

[B]Andre ingredienser[/B]
CaCO3 (kun mesk):18 gram / 10 strøken teskje + 3 ts
NaHCO3 (kun mesk):9 gram / 2 strøken teskje + 2 ts
2 ts Irish Moss
1 ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk ca 45 liter	66	°C	5	min	
Mash step	60	°C	60	min	
Mash step	68	°C	40	min	
Utmesk. Sakte avtapping!!	78	°C	10	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English
Gjærmengde: 4
Informasjon om gjæring:
Fermentation	WLP007 Dry English Ale	18	°C	14	days	
Fermentation	No yeast added	22	°C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. mai 2018
Flasket: 30. mai 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F