Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1124 FG: 1036 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 11,5% Beregnet IBU: 97,0 Beregnet farge: 116 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4500 g Cara Munich II 120 EBC 1000 g Chocolate Malt 800 EBC 400 g Roasted Barley 1100 EBC 500 g Pale Malt 5 EBC 8900 g [B]Humle og krydder[/B] HopShot 9 mL. på 60 min Crystal 4.9 % 25 g 30 min Crystal 4.9 % 25 g 15 min [B]Andre ingredienser[/B] CaCO3 (kun mesk):18 gram / 10 strøken teskje + 3 ts NaHCO3 (kun mesk):9 gram / 2 strøken teskje + 2 ts 2 ts Irish Moss 1 ts gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk ca 45 liter 66 °C 5 min Mash step 60 °C 60 min Mash step 68 °C 40 min Utmesk. Sakte avtapping!! 78 °C 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English Gjærmengde: 4 Informasjon om gjæring: Fermentation WLP007 Dry English Ale 18 °C 14 days Fermentation No yeast added 22 °C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. mai 2018 Flasket: 30. mai 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F