Brygger: Knut Halvorsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1096
FG: 1022
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 63,0
Beregnet farge: 85 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt, 6,7 kg
Roasted barley, 0,15 kg
Chocolate malt, 0,15 kg 
Caramel malt 275 ebc, 0,6 kg
Brown malt, 0,2 kg
Brewferm spec, 0,2 kg
Dememera sukker, 0,4 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Northern brewer 25 g, 60 min
Northern brewer 22 g, 30 min
Northern brewer 23 g, 15 min
EKG, 50 g, 3 min
Challenger 50 g, 3 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vanntilsetning som i Gahrs artikkel, gjærnæring, whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 55 min, 69 grader i 20 min, 74 grader i 15 min, skylling i 45 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: S 04 og US 05
Gjærmengde: Se under
Informasjon om gjæring:
2 pk S 04 og slurry med S 05. 
Gjæring på 21 grader i 5 dager og 23 grader i 12 dager. SG 1024 etter 5 dager, 1022 etter 9 og 12 dager, flasket etter 17 dager med 4 g sukker/l.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. april 2019
Flasket: 4. mai 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F