Brygger: Knut Halvorsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1096 FG: 1022 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 63,0 Beregnet farge: 85 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale malt, 6,7 kg Roasted barley, 0,15 kg Chocolate malt, 0,15 kg Caramel malt 275 ebc, 0,6 kg Brown malt, 0,2 kg Brewferm spec, 0,2 kg Dememera sukker, 0,4 kg [B]Humle og krydder[/B] Northern brewer 25 g, 60 min Northern brewer 22 g, 30 min Northern brewer 23 g, 15 min EKG, 50 g, 3 min Challenger 50 g, 3 min [B]Andre ingredienser[/B] Vanntilsetning som i Gahrs artikkel, gjærnæring, whirlfloc [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader i 55 min, 69 grader i 20 min, 74 grader i 15 min, skylling i 45 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: S 04 og US 05 Gjærmengde: Se under Informasjon om gjæring: 2 pk S 04 og slurry med S 05. Gjæring på 21 grader i 5 dager og 23 grader i 12 dager. SG 1024 etter 5 dager, 1022 etter 9 og 12 dager, flasket etter 17 dager med 4 g sukker/l. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. april 2019 Flasket: 4. mai 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F