Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Kaffe OG: 1104 FG: 1026 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 9,7% Beregnet IBU: 51,0 Beregnet farge: 122 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt: 5400g Pale Malt 700g Crystal Malt 100 EBC 600g Pilsnermalt 400g Chocolate Malt 1200 EBC 200g Roasted Barley 1500 EBC 200g Black Malt 1500 EBC Maltekstrakt: 1500g Lys Spraymalt 500g Hvetespraymalt Sukker: 500g Muscovadosukker [B]Humle og krydder[/B] 35g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 42,5 IBU. 20g Hersbrucker, 3%, 45 min kok, 5,5 IBU. 20g Hersbrucker, 3%, 10 min kok, 1,8 IBU. 5g Northern Brewer, 9,3%, 10 min kok, 1,4 IBU. [B]Andre ingredienser[/B] 8% Kaffe (Caballero Geisha fra Tim Wendelboe) brygget på V60. 300g Laktose, 10 min kok. 1 teskje gjærnæring, 10 min kok. 1 tablett whirlfloc, 10 min kok. [B]Meskeinformasjon[/B] 25 liter vann, 68°C i 60 min, 75°C i 10 min, skylling med 10 liter vann ved 77°C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 2pk, 1,8 l starter Informasjon om gjæring: 18°C i 3 dager 20°C i 3 dager 21°C i 9 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. oktober 2018 Flasket: 17. oktober 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N