Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kaffe
OG: 1104
FG: 1026
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 9,7%
Beregnet IBU: 51,0
Beregnet farge: 122 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt:
5400g Pale Malt
700g Crystal Malt 100 EBC
600g Pilsnermalt
400g Chocolate Malt 1200 EBC
200g Roasted Barley 1500 EBC
200g Black Malt 1500 EBC

Maltekstrakt:
1500g Lys Spraymalt
500g Hvetespraymalt

Sukker:
500g Muscovadosukker

[B]Humle og krydder[/B]
35g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 42,5 IBU. 
20g Hersbrucker, 3%, 45 min kok, 5,5 IBU. 
20g Hersbrucker, 3%, 10 min kok, 1,8 IBU. 
5g Northern Brewer, 9,3%, 10 min kok, 1,4 IBU.

[B]Andre ingredienser[/B]
8% Kaffe (Caballero Geisha fra Tim Wendelboe) brygget på V60. 
300g Laktose, 10 min kok. 
1 teskje gjærnæring, 10 min kok. 
1 tablett whirlfloc, 10 min kok.

[B]Meskeinformasjon[/B]
25 liter vann, 68°C i 60 min, 75°C i 10 min, skylling med 10 liter vann ved 77°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 2pk, 1,8 l starter
Informasjon om gjæring:
18°C i 3 dager
20°C i 3 dager
21°C i 9 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. oktober 2018
Flasket: 17. oktober 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N