Brygger: Håkon Bugge
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 98
FG: 16
Mengde vørter: 24,25l
Mengde ferdig øl: 21,5l
Alkoholstyrke: 12,1%
Beregnet IBU: 155,0
Beregnet farge: 238 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.5 kg Munchener Malt
0.4 kg Svart Malt
0.4 kg Weyermann Carafa Type 1
0.4 kg Mørk Rug Malt
0.4 kg Røstet Bygg Malt
0.4 kg Karamell og armoma malt
0.4 kg flaket bygg malt
0.4 kg umaletet flaket havre
2 kg mørk belgisk kandis sukker
Mao., basert på ØlBrygging.no sin RIS'en

[B]Humle og krydder[/B]
50g Chinook FWH
50g Columbus FWH
50g Centennial 15 min
60g Amarillo 5 min
60g Centennial tørrhumloing etter 3 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Sukker over tilsatt ut i gjæringsprosessen

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grd i 60 min
78 i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp550 ++
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
21 grd i mange dager (> 24)
primær gjæring stoppet med SG på 17
Tilsatte en pkt S-189 gjær etter 15 dager
Etter ~30 dager, (etter flasking), så jekket jeg opp flaskene og  tilsatte WLP099 med pipette.

Hva skal en si, et katastrofe brygg som ble (etter min smak) innafor:-)

[B]Kommentarer[/B]
Vanntilsetning fra Gahrs tabell for IPA

FG er trolig noe lavere enn angitt, grunnet prossessen.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. august 2017
Flasket: 10. september 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F