Brygger: Håkon Bugge Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 98 FG: 16 Mengde vørter: 24,25l Mengde ferdig øl: 21,5l Alkoholstyrke: 12,1% Beregnet IBU: 155,0 Beregnet farge: 238 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3.5 kg Munchener Malt 0.4 kg Svart Malt 0.4 kg Weyermann Carafa Type 1 0.4 kg Mørk Rug Malt 0.4 kg Røstet Bygg Malt 0.4 kg Karamell og armoma malt 0.4 kg flaket bygg malt 0.4 kg umaletet flaket havre 2 kg mørk belgisk kandis sukker Mao., basert på ØlBrygging.no sin RIS'en [B]Humle og krydder[/B] 50g Chinook FWH 50g Columbus FWH 50g Centennial 15 min 60g Amarillo 5 min 60g Centennial tørrhumloing etter 3 dager [B]Andre ingredienser[/B] Sukker over tilsatt ut i gjæringsprosessen [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grd i 60 min 78 i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp550 ++ Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: 21 grd i mange dager (> 24) primær gjæring stoppet med SG på 17 Tilsatte en pkt S-189 gjær etter 15 dager Etter ~30 dager, (etter flasking), så jekket jeg opp flaskene og tilsatte WLP099 med pipette. Hva skal en si, et katastrofe brygg som ble (etter min smak) innafor:-) [B]Kommentarer[/B] Vanntilsetning fra Gahrs tabell for IPA FG er trolig noe lavere enn angitt, grunnet prossessen. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. august 2017 Flasket: 10. september 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F