Brygger: Robert Nilsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1091
FG: 1010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 10,5%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 62 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt
Pale ale malt
Kandi sirup

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum
Mittelfruh
Styrian Golding

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesking på 64,5 grader i 60 min. Utmesk i 10 min. på 75 grader. Skyllevann 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Belgian Ale, M41
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæring på 17 grader, øker gradvis til 25 grader i løpet av 7 dager. Stikker om til sekundært kar ved 13-16 grader i fire dager. Stikkes om på nytt og lagres i åtte uker ved 7 grader. Tilsatte en tredje pakke med gjær (M41) før flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. juni 2019
Flasket: 15. september 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N