Brygger: Espen Breivik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,054
FG: 1,013
Mengde vørter: 13,3l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 53 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
* 2.5 kg (76.6%) — Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter — Korn — 5.9 EBC
* 400 g (12.3%) — Thomas Fawcett Brown Malt — Korn — 180 EBC
* 300 g (9.2%) — Thomas Fawcett Dark Crystal Malt — Korn — 220 EBC
* 65 g (2%) — Weyermann Carafa Special III — Korn — 1400 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
* 34 g (28 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 4.9% — Kok — 60 min
* 11 g (3 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 4.9% — Kok — 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
* 1.3 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
* 1.4 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk
* 1.5 g — Polyclar Brewbrite — Kok — 10 min
* 0.25 g — Yeast Nutrients (WLN1000) — Kok — 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
* Temperatur — 65 °C — 60 min
* Mash Out — 75 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis S-04
Gjærmengde: 1 pkg
Informasjon om gjæring:
Primary 20 C
Pressurized to ~ 12 PSI for 10 days

[B]Kommentarer[/B]
Inspired by David Heath

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. august 2020
Flasket: 15. august 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N