Brygger: Dag Hovland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/maibock
OG: 1,063
FG: 1,010
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner malt 4 kilo
Munich Light 2,8 kilo
Arome 200 gram

[B]Humle og krydder[/B]
Mittelfruh 80 gram (60 min) 
Mittelfruh 15 gram (10 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss
Youngs beer finings

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket ca. 12 timer, startet på 67, endte på 60 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager
Gjærmengde: 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 20 grader, kjølte ned til 10 etter første bobler viste (3 timer). Sto på 10 grader i 4 dager til SG var 1,034, økte da med 2 grader hver 12. time til 20 grader. Etter et døgn på 20 grader var SG 1,010 og senket da temperatur til 5 grader, der stod den en uke frem til flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. august 2019
Flasket: 12. september 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N