Brygger: Dag Hovland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3A Helles bock/maibock OG: 1,063 FG: 1,010 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 15 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner malt 4 kilo Munich Light 2,8 kilo Arome 200 gram [B]Humle og krydder[/B] Mittelfruh 80 gram (60 min) Mittelfruh 15 gram (10 min) [B]Andre ingredienser[/B] Irish Moss Youngs beer finings [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket ca. 12 timer, startet på 67, endte på 60 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager Gjærmengde: 2 liter starter Informasjon om gjæring: Pitchet på 20 grader, kjølte ned til 10 etter første bobler viste (3 timer). Sto på 10 grader i 4 dager til SG var 1,034, økte da med 2 grader hver 12. time til 20 grader. Etter et døgn på 20 grader var SG 1,010 og senket da temperatur til 5 grader, der stod den en uke frem til flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. august 2019 Flasket: 12. september 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N