Brygger: Torkel Haugan Hansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kaffe
OG: 1,120
FG: 1,026
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 16,5l
Alkoholstyrke: 12,6%
Beregnet IBU: 78,0
Beregnet farge: 78 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt, palemalt, caramunich 2, CaraAmber, Brown, Roasted Barley, Pale chocolate, chocolate, flaket havre, bøkerøkt malt, torrefied wheat.

[B]Humle og krydder[/B]
Cascade, Centennial

[B]Andre ingredienser[/B]
Sterk presskannekaffe tilsatt mot slutten av gjæring.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbelmesk. Første halvpart på 68 grader i 90 minutter, andre halvpart på 68 grader i 120 min. Utmesk og skylling på 75 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 3 pakker, 2,5l start
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring på 16 grader i 4 døgn, deretter gradvis opptrapping til 20 grader i resten av gjæringsforløpet.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2018
Flasket: 13. mars 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N