Brygger: Jan Henrik Jørgensen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1F Norsk pilsner butikk-klasse OG: 1,043 FG: 1,009 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 4,5% Beregnet IBU: 34,7 Beregnet farge: 5,4 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Best Pilsen Malt 3.9kg/100% [B]Humle og krydder[/B] Northern Brewer 28g/60min [B]Andre ingredienser[/B] 31L Langevatn 5ml Lactic Acid 2.8g Epsom Salt 2.6g Calcium Chloride 1.4g Gypsum 0.4g Table Salt 1ea. Protafloc 1tsp Yeast Nutrient 10ml Clarity Ferm [B]Meskeinformasjon[/B] Protein Rest 55degC/10min Mash 63degC/60min Mash 70degC/15min Mash out 76degC/15min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: AJL1522 / Cara Tech Gjærmengde: 4L yeast starter Informasjon om gjæring: 10degC/3 dager end sg 1.023. Increased gradually to 17degC over 2 days, while spunding initial with 0.5bar, increased to 1bar once 17degC was reached, end sg 1.009. [B]Kommentarer[/B] Tou pilsner clone. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. april 2018 Flasket: 18. mai 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F