Brygger: Jan Henrik Jørgensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1F Norsk pilsner butikk-klasse
OG: 1,043
FG: 1,009
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 4,5%
Beregnet IBU: 34,7
Beregnet farge: 5,4 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Best Pilsen Malt 3.9kg/100%

[B]Humle og krydder[/B]
Northern Brewer 28g/60min

[B]Andre ingredienser[/B]
31L Langevatn
5ml Lactic Acid
2.8g Epsom Salt
2.6g Calcium Chloride
1.4g Gypsum
0.4g Table Salt

1ea. Protafloc
1tsp Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

[B]Meskeinformasjon[/B]
Protein Rest 55degC/10min
Mash 63degC/60min
Mash 70degC/15min
Mash out 76degC/15min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: AJL1522 / Cara Tech
Gjærmengde: 4L yeast starter
Informasjon om gjæring:
10degC/3 dager end sg 1.023.
Increased gradually to 17degC over 2 days, while spunding initial with 0.5bar, increased to 1bar once 17degC was reached, end sg 1.009.

[B]Kommentarer[/B]
Tou pilsner clone.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. april 2018
Flasket: 18. mai 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F