Brygger: Sigurd Hannaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5D Altbier OG: 1,052 FG: 1,011 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 38,0 Beregnet farge: 32 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,50 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC) 1,00 kg Munich Malt (Ireks) (20,0 EBC) 0,40 kg Abbey Malt (Brewferm) (50,0 EBC) 0,20 kg Caramunich III (Weyermann) (150,0 EBC) 0,10 kg Carafa Special II (Weyermann) (1150,0 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 30,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 34,2 IBUs 25,00 g Tettnang 2017 [3,80 %] boil 10 min - 3,6 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) 0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins) 0,50 tsp gelatin (når CC passerer 10 C) [B]Meskeinformasjon[/B] 18,00 L Skyllevann 18,00 L Meskevann 0,1 g/L gips (mesk+skyll) 0,15 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll) 0,08 ml/L melkesyre 80 % (mesk) 0,05 ml/L melkesyre 80 % (skyll) Name Description Step Temperat Step Time Betaamylase Add 18,00 L of water at 67,9 C 63,0 C 20 min Alfaamylase Heat to 71,0 C over 15 min 71,0 C 20 min Utmesk Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP090 Gjærmengde: 296 mrd. celler Informasjon om gjæring: pitch på 18 C rampet til 19,0 C over 3 døgn rampet til 21,0 C over 2 døgn holdt på 21,0 C i 3 døgn rampet til 1,0 C over 2 døgn holdt på 1,0 C i et par dager før tapping [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. mars 2019 Flasket: 17. mars 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F