Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1,052
FG: 1,011
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 32 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,50 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC)
1,00 kg Munich Malt (Ireks) (20,0 EBC)
0,40 kg Abbey Malt (Brewferm) (50,0 EBC)
0,20 kg Caramunich III (Weyermann) (150,0 EBC)
0,10 kg Carafa Special II (Weyermann) (1150,0 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
30,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 34,2 IBUs
25,00 g Tettnang 2017 [3,80 %] boil 10 min - 3,6 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp gelatin (når CC passerer 10 C)

[B]Meskeinformasjon[/B]
18,00 L Skyllevann
18,00 L Meskevann
0,1 g/L gips (mesk+skyll)
0,15 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll)
0,08 ml/L melkesyre 80 % (mesk)
0,05 ml/L melkesyre 80 % (skyll)

Name                    Description                             Step Temperat Step Time     
Betaamylase             Add 18,00 L of water at 67,9 C          63,0 C        20 min        
Alfaamylase             Heat to 71,0 C over 15 min              71,0 C        20 min        
Utmesk                  Heat to 77,0 C over 10 min              77,0 C        5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP090
Gjærmengde: 296 mrd. celler
Informasjon om gjæring:
pitch på 18 C
rampet til 19,0 C over 3 døgn
rampet til 21,0 C over 2 døgn
holdt på 21,0 C i 3 døgn
rampet til 1,0 C over 2 døgn
holdt på 1,0 C i et par dager før tapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. mars 2019
Flasket: 17. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F