Brygger: Jan Henrik Jørgensen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1,048 FG: 1,015 Mengde vørter: 10,0l Mengde ferdig øl: 8,0l Alkoholstyrke: 4,4% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 74 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt, 70% Caramel Munich, 15% Carafa I, 7% Carafa II, 4% Best Red X, 2% Caramel Wheat, 2% Torrified Wheat, 2% [B]Humle og krydder[/B] Hallertauer Mittelfrueh, 14 IBU@FWH Hallertauer Mittelfrueh, 12 IBU@60min Hallertauer Mittelfrueh, 3 IBU@10min Hallertauer Mittelfrueh, 2 IBU@2min [B]Andre ingredienser[/B] 1ea Protafloc 1ea Servomyces 1ea Yeast Nutrient 10ml Clarity Ferm [B]Meskeinformasjon[/B] Protein rest, 55degC@10min Mash, 63degC@60min Mash, 71degC@30min Decoction, 1/3@10min Mash out, 76degC@15min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP036 Gjærmengde: 2ea Informasjon om gjæring: Pitched yeast at 9 degC, increased and kept at 10 degC for 30 days. [B]Kommentarer[/B] Most of the carbonation done natural. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. desember 2019 Flasket: 20. februar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N