Brygger: Jan Henrik Jørgensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1,048
FG: 1,015
Mengde vørter: 10,0l
Mengde ferdig øl: 8,0l
Alkoholstyrke: 4,4%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 74 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt, 70%
Caramel Munich, 15%
Carafa I, 7%
Carafa II, 4%
Best Red X, 2%
Caramel Wheat, 2%
Torrified Wheat, 2%

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfrueh, 14 IBU@FWH
Hallertauer Mittelfrueh, 12 IBU@60min
Hallertauer Mittelfrueh, 3 IBU@10min
Hallertauer Mittelfrueh, 2 IBU@2min

[B]Andre ingredienser[/B]
1ea Protafloc
1ea Servomyces
1ea Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

[B]Meskeinformasjon[/B]
Protein rest, 55degC@10min
Mash, 63degC@60min
Mash, 71degC@30min
Decoction, 1/3@10min
Mash out, 76degC@15min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP036
Gjærmengde: 2ea
Informasjon om gjæring:
Pitched yeast at 9 degC, increased and kept at 10 degC for 30 days.

[B]Kommentarer[/B]
Most of the carbonation done natural.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. desember 2019
Flasket: 20. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N