Brygger: Svein Erik Kvamsdal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5H Engelsk barley wine
OG: 1,099
FG: 1,022
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 10,1%
Beregnet IBU: 58,0
Beregnet farge: 31,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6.5 kg (69.9%) — Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter 
700 g (7.5%) — Thomas Fawcett Caramalt 
400 g (4.3%) — Thomas Fawcett Crystal Malt 
200 g (2.2%) — Thomas Fawcett Dark Crystal Malt 

1.5 kg (16.1%) — Briess Golden Light — Flytende ekstrakt

[B]Humle og krydder[/B]
35 g (51 IBU) — Summit 16.7% — Kok — 60 min
20 g (3 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.4% — Kok — 10 min
20 g (2 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.4% — Kok — 5 min
40 g (2 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.4% — Kok — 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
4.6 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk
2.4 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
2.5 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk
1 stk — Whirlfloc — Kok — 15 min
1.5 tsp — Yeast Nutrients — Kok — 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperatur — 67 °C — 60 min
Temperatur — 77 °C — 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: M15 og US-05
Gjærmengde: 3+1 pk
Informasjon om gjæring:
Primær — 20 °C — 3 dager
Primær — 21 °C — 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. februar 2020
Flasket: 10. mars 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F