Brygger: Karl-Peder Sjømæling
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1,062
FG: 1,018
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 52 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Castle Munich light 5,9 kg
Thomas Fawcett pale chocolate malt 400 g
Flaked oats 200 g

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertau magnum 11% 20 g

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
17,5 liter vann på 65 grader i 60 minutter.
Utmesk 75 grader 10 minutter. 
Skylling med 17,5 liter vann på ca 65 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: Ca 500 mrd celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 11 grader i 6 døgn
Økning til 16, 5 grader i 3 døgn
Gradvis senking til 0 grader over 4 døgn. Deretter 0 grader i 5 uker før flasking/fattapping.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. august 2018
Flasket: 8. oktober 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F