Brygger: Bjørn Are Stamnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1105 FG: 1023 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 11,0% Beregnet IBU: 68,0 Beregnet farge: 98,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,5 kg pilsnermalt 1,5 kg Black malt 1 kg Crystal Malt 0,5 kg Special B 0,3 kg Sprakjerøykt pilsnermalt [B]Humle og krydder[/B] Columbus 30 g , 90 min East Kent Golding 40g, 30 min East Kent Golding 50g, 5 min 1/2 Kanelstang 15 min [B]Andre ingredienser[/B] Tørket appelsinskall 15 g , 15 min [B]Meskeinformasjon[/B] 20L 55 grader C i 30 min 68 grader C i 90 min Mesket ut på 78 grader C til ca 30 liter. kokt i 120 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 2 liter starter Informasjon om gjæring: 21 grader i 3 uker Tilsatt mer gjær og gjærnæring 18 grader C i 1,5 uke, flasket. [B]Kommentarer[/B] Røykmalten røykte eg sjøl etter å ha lagt den i vann i 10 min. Ølet er meska og kokt i 50l kjele på gass. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. september 2018 Flasket: 25. november 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N