Brygger: Bjørn Are Stamnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1105
FG: 1023
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 68,0
Beregnet farge: 98,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,5 kg pilsnermalt
1,5 kg Black malt 
1 kg Crystal Malt 
0,5 kg Special B
0,3 kg Sprakjerøykt pilsnermalt

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus 30 g , 90 min
East Kent Golding 40g, 30 min 
East Kent Golding 50g,  5 min
1/2 Kanelstang 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Tørket appelsinskall 15 g , 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
20L
55 grader C i 30 min
68 grader C i 90 min
Mesket ut på 78 grader C til ca 30 liter.

kokt i 120 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
21 grader i 3 uker
Tilsatt mer gjær og gjærnæring
18 grader C i 1,5 uke, flasket.

[B]Kommentarer[/B]
Røykmalten røykte eg sjøl etter å ha lagt den i vann i 10 min.

Ølet er meska og kokt i 50l kjele på gass.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. september 2018
Flasket: 25. november 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N