Brygger: Eirik Nygård Molund Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3E Klassisk norsk juleøl OG: 1066 FG: 1016 Mengde vørter: 45,0l Mengde ferdig øl: 42,0l Alkoholstyrke: 6,7% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 30 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Best Munich lys 15EBC 9 kilo Best Munich dark 25EBC 3 kilo Melanoidin 2 % 0,2 kilo Best caramell aromatic 0,2 kilo Weyerman carahell 0,2 kilo Carafa special III 0,2 kilo [B]Humle og krydder[/B] Magnum 42 gram,13,2% AAU, 60 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 2gram Whirlfloc Gjærnæring Calsiumclorid CaCL2 5gram i mesk og skyllevann Calsiumkarbonat (Desacid) CaCO 6gram i og skyllevann; jeg tilfører også i skyllevann da jeg koker opp dette forut [B]Meskeinformasjon[/B] 66C i 140 minutt, 77C i 15 minutt. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp838 Gjærmengde: 4 rør i 6L start Informasjon om gjæring: ren O2 i 60 sek, 1L flow 2-8.9 8C 9-10.9 10C 11-12.9 12C 13-20.9 14C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. september 2019 Flasket: 20. september 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N