Brygger: Eirik Nygård Molund
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3E Klassisk norsk juleøl
OG: 1066
FG: 1016
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 42,0l
Alkoholstyrke: 6,7%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Best Munich lys 15EBC	9 kilo
Best Munich dark 25EBC	3 kilo
Melanoidin 2 %	0,2 kilo
Best caramell aromatic	0,2 kilo
Weyerman carahell	0,2 kilo
Carafa special III	0,2 kilo

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum	42 gram,13,2% AAU, 60 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
2gram Whirlfloc
Gjærnæring
Calsiumclorid CaCL2 5gram i mesk og skyllevann
Calsiumkarbonat (Desacid) CaCO 6gram i og skyllevann; jeg tilfører også i skyllevann da jeg koker opp dette forut

[B]Meskeinformasjon[/B]
66C i 140 minutt, 77C i 15 minutt.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp838
Gjærmengde: 4 rør i 6L start
Informasjon om gjæring:
ren O2 i 60 sek, 1L flow

2-8.9	8C
9-10.9	10C
11-12.9	12C
13-20.9	14C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. september 2019
Flasket: 20. september 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N