Brygger: Øyvind Svanæs
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Vanilje og kaldtrukket kaffi. Desinfisert i whiskey .
OG: 1095
FG: 1024
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 17,0l
Alkoholstyrke: 10,5%
Beregnet IBU: 56,0
Beregnet farge: 108 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8500 gr Pale malt
500 flaket hvete
500 Roasted Barley
500 Black malt

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum : 14 % - 50 gr 60 min
Fuggels : 4 % - 50 gr 30 og 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
3 Vaniljestenger i  2 dl whiskey 
5 dl kaldtrukket kaffi

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbelmesk først 5000 gr pale 60 min
2 Liter skyll
Så 60 min med resten og 5 Liter skyll.

Innmesk : 58
Mesk 66 grader 
Utmesk : 78 grader 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 001
Gjærmengde: Begregnet starter !
Informasjon om gjæring:
Gjæret 3 uker 20 grader.
Fjernet gjær og lot stå 2 uker til før flasking

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. november 2018
Flasket: 8. desember 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N