Brygger: Øyvind Svanæs Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Vanilje og kaldtrukket kaffi. Desinfisert i whiskey . OG: 1095 FG: 1024 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 17,0l Alkoholstyrke: 10,5% Beregnet IBU: 56,0 Beregnet farge: 108 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8500 gr Pale malt 500 flaket hvete 500 Roasted Barley 500 Black malt [B]Humle og krydder[/B] Magnum : 14 % - 50 gr 60 min Fuggels : 4 % - 50 gr 30 og 15 min [B]Andre ingredienser[/B] 3 Vaniljestenger i 2 dl whiskey 5 dl kaldtrukket kaffi [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbelmesk først 5000 gr pale 60 min 2 Liter skyll Så 60 min med resten og 5 Liter skyll. Innmesk : 58 Mesk 66 grader Utmesk : 78 grader 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp 001 Gjærmengde: Begregnet starter ! Informasjon om gjæring: Gjæret 3 uker 20 grader. Fjernet gjær og lot stå 2 uker til før flasking [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. november 2018 Flasket: 8. desember 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N