Brygger: Øyvind F. Tvedten
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6D Sort IPA
OG: 1066
FG: 1015
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 77,0
Beregnet farge: 52 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3 kg Best Pale malt
2,5 kg Best pilsen malt
1 kg hvetemalt
0,35 Caramalt
0,25 Cara Pils/Dextrine
0,2 kg Carafa III, finmalt

[B]Humle og krydder[/B]
25 g simcoe (90 min)
50 g Cascade (20 min Wirlpool 85C)
50 g Cryo Cascade (20 min Wirlpool 85C)
50 g Centennial (20 min Wirlpool 85C)
50 g Cryo Mosaic (20 min Wirlpool 85C).
50 g Cryo Cascade  tørrhumle pluss 50 g Cryo Mosaictørrhumle 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, 1 fellingstablett. og sukker til karbonering  tilsatt før cold crash og flasking.
I mesken:1 ts CaSO4, 1ss  BufferpH5.2.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 75 min, 78 C 10 min (utmesk), skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 dl gjæslurry
Informasjon om gjæring:
14 dager  18 C,

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. januar 2019
Flasket: 16. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N