Brygger: Øyvind F. Tvedten Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6D Sort IPA OG: 1066 FG: 1015 Mengde vørter: 28,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 77,0 Beregnet farge: 52 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3 kg Best Pale malt 2,5 kg Best pilsen malt 1 kg hvetemalt 0,35 Caramalt 0,25 Cara Pils/Dextrine 0,2 kg Carafa III, finmalt [B]Humle og krydder[/B] 25 g simcoe (90 min) 50 g Cascade (20 min Wirlpool 85C) 50 g Cryo Cascade (20 min Wirlpool 85C) 50 g Centennial (20 min Wirlpool 85C) 50 g Cryo Mosaic (20 min Wirlpool 85C). 50 g Cryo Cascade tørrhumle pluss 50 g Cryo Mosaictørrhumle 7 dager [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnæring, 1 fellingstablett. og sukker til karbonering tilsatt før cold crash og flasking. I mesken:1 ts CaSO4, 1ss BufferpH5.2. [B]Meskeinformasjon[/B] 65 C i 75 min, 78 C 10 min (utmesk), skylling [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 2 dl gjæslurry Informasjon om gjæring: 14 dager 18 C, [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. januar 2019 Flasket: 16. februar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N