Brygger: Finn Berger
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,054
FG: 1,009
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 26,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt til 32 liter nedkjølt vørter før tapping
5,0 kg pale malt (71%)
1,0 kg lyst münchenermalt (14%)
0,6 kg Caramalt 35 (TF) (9%)
0,3 kg Caramunich II (4,6%)
0,1 kg Brown malt (TF) (1,4%)

[B]Humle og krydder[/B]
Humle
20 gr Simcoe @ 60
20 gr Chinook @ 10
20 gr Centennial @ 10
20 gr Cascade @ 10
20 gr Chinook @ 0
20 gr Centennial @ 0
20 gr Cascade @ 0
15 gr Chinook @ dryhop 1
15 gr Centennial @ dryhop 1
15 gr Cascade @ dryhop 1
30 gr Amarillo @ dryhop 2
15 gr Chinook @ dryhop 2 
15 gr Centennial @ dryhop 2
15 gr Cascade @ dryhop 2

[B]Andre ingredienser[/B]
Til sammen 3 ts kalsiumsulfat og 1,5 ts kalsiumklorid, fordelt på mesk og kok.

[B]Meskeinformasjon[/B]
45 minutter på 65 grader
30 minutter på 72 grader

Batch sparge

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp028
Gjærmengde: 400  milliarder cell
Informasjon om gjæring:
Starter gjæringa på 17 grader, og lar hovedgjæringa foregå på 18. Setter opp på 21 grader helt til slutt.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med vørter.

Målet er å få et tørt og reint øl, men med litt maltkropp. Dette skal være en apa som ligger nær opp til en oldschool IPA, derav humlevalget.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. februar 2020
Flasket: 19. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N