Brygger: Finn Berger Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1,054 FG: 1,009 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 26,0l Alkoholstyrke: 5,9% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 20 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt til 32 liter nedkjølt vørter før tapping 5,0 kg pale malt (71%) 1,0 kg lyst münchenermalt (14%) 0,6 kg Caramalt 35 (TF) (9%) 0,3 kg Caramunich II (4,6%) 0,1 kg Brown malt (TF) (1,4%) [B]Humle og krydder[/B] Humle 20 gr Simcoe @ 60 20 gr Chinook @ 10 20 gr Centennial @ 10 20 gr Cascade @ 10 20 gr Chinook @ 0 20 gr Centennial @ 0 20 gr Cascade @ 0 15 gr Chinook @ dryhop 1 15 gr Centennial @ dryhop 1 15 gr Cascade @ dryhop 1 30 gr Amarillo @ dryhop 2 15 gr Chinook @ dryhop 2 15 gr Centennial @ dryhop 2 15 gr Cascade @ dryhop 2 [B]Andre ingredienser[/B] Til sammen 3 ts kalsiumsulfat og 1,5 ts kalsiumklorid, fordelt på mesk og kok. [B]Meskeinformasjon[/B] 45 minutter på 65 grader 30 minutter på 72 grader Batch sparge [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp028 Gjærmengde: 400 milliarder cell Informasjon om gjæring: Starter gjæringa på 17 grader, og lar hovedgjæringa foregå på 18. Setter opp på 21 grader helt til slutt. [B]Kommentarer[/B] Karbonert med vørter. Målet er å få et tørt og reint øl, men med litt maltkropp. Dette skal være en apa som ligger nær opp til en oldschool IPA, derav humlevalget. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. februar 2020 Flasket: 19. februar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N