Brygger: Stian Olafsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 72 FG: 10 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 8,2% Beregnet IBU: 32,9 Beregnet farge: 58 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,5 kg best pils malt 0,3 Crisp Crystal 400 ebc 0,1 Weyerman carafa spesial II 0,45 D180 sukker 0,58 bordsukker [B]Humle og krydder[/B] 85g fuggles 75 min [B]Andre ingredienser[/B] 2,7g cas 4 2,7g cacl 2 5,4g caco4 2,7 nahc03 [B]Meskeinformasjon[/B] 10 min 52 grader 120 min 65 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3787 Gjærmengde: 350 Informasjon om gjæring: Startet på 20 grader, økt frist til 25g dag 1. Dag 3 28 grader holdt der i 5 dager, kjølet ned rolig til 20 grader over 6 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. februar 2018 Flasket: 25. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F