Brygger: Stian Olafsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 72
FG: 10
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 8,2%
Beregnet IBU: 32,9
Beregnet farge: 58 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,5 kg best pils malt
0,3 Crisp Crystal 400 ebc
0,1 Weyerman carafa spesial II
0,45 D180 sukker
0,58 bordsukker

[B]Humle og krydder[/B]
85g fuggles 75 min

[B]Andre ingredienser[/B]
2,7g cas 4
2,7g cacl 2
5,4g caco4
2,7 nahc03

[B]Meskeinformasjon[/B]
10 min 52 grader
120 min 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: 350
Informasjon om gjæring:
Startet på 20 grader, økt frist til 25g dag 1.
Dag 3 28 grader holdt der i 5 dager, kjølet ned rolig til 20 grader over 6 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. februar 2018
Flasket: 25. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F