Brygger: Per Harald Mathisen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1090
FG: 1017
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 9,6%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3600 gr Pilsmalt
2500 gr. Palemalt
250 gr. Biscuit malt
125 gr. Spesial B malt
125 gr. Sjokolademalt
200 gr. Melanoidin
1134 gr. D-180 Purrè  3 min.

[B]Humle og krydder[/B]
28,3 gr. Northern Brewer 9%  60 min.
28,3 gr. Hallertau Mittelfruh 5%  30 min
28,3 gr Styrian Golding 5%  15 min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesk 58 grader 20 min.
         64 grader 60 min
Utmesk 76 grader 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 530
Gjærmengde: 4 pk.
Informasjon om gjæring:
Til gjæring dag 1 på 18 grader
Lot stige til 22 garder på 6 dager. Neste  8 dager på 19,3 grader. 
Så siste 7 dager på 7,3 grader.
Stukket om på dag 21 og satt til lagring i gjærkar  2 mnd. på 7 grader før fat og karbonering.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. oktober 2019
Flasket: None
Filtrert: Nei
Karbonering: F