Brygger: Per Harald Mathisen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1090 FG: 1017 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 9,6% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 50 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3600 gr Pilsmalt 2500 gr. Palemalt 250 gr. Biscuit malt 125 gr. Spesial B malt 125 gr. Sjokolademalt 200 gr. Melanoidin 1134 gr. D-180 Purrè 3 min. [B]Humle og krydder[/B] 28,3 gr. Northern Brewer 9% 60 min. 28,3 gr. Hallertau Mittelfruh 5% 30 min 28,3 gr Styrian Golding 5% 15 min. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesk 58 grader 20 min. 64 grader 60 min Utmesk 76 grader 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp 530 Gjærmengde: 4 pk. Informasjon om gjæring: Til gjæring dag 1 på 18 grader Lot stige til 22 garder på 6 dager. Neste 8 dager på 19,3 grader. Så siste 7 dager på 7,3 grader. Stukket om på dag 21 og satt til lagring i gjærkar 2 mnd. på 7 grader før fat og karbonering. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. oktober 2019 Flasket: None Filtrert: Nei Karbonering: F