Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4B Engelsk best bitter OG: 1051 FG: 1012 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4500 g Flaked Corn 1 EBC 500 g Chocolate Malt 800 EBC 107 g Cara Munich II 120 EBC 200 g Dry Light Extract 8 EBC 500 g [B]Humle og krydder[/B] Challenger 7.3 % 30 g 60 min East Kent Golding 5.8 % 30 g 10 min Crystal 4.9 % 30 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Bommet på OG. 500 gram DME tilsatt dagen etter [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 52 °C 10 min Mash step 68 °C 45 min Mash step 78 °C 40 liter vann - no sparge. En kork Lactol CaCl2 (meskevann): 8 gram CaCO3 (kun mesk): 4 gram NaHCO3 (kun mesk): 8 gram. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English A Gjærmengde: 2 liter. ett rør Informasjon om gjæring: Pitchtemp ca 17 grader. Gjær hadde romtemp. Ett min med ren oksygen. 19 grader. 3 dager på 21. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. oktober 2018 Flasket: 15. november 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F