Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4B Engelsk best bitter
OG: 1051
FG: 1012
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	4500	g	
Flaked Corn	1	EBC	500	g	
Chocolate Malt	800	EBC	107	g	
Cara Munich II	120	EBC	200	g	
Dry Light Extract	8	EBC	500	g

[B]Humle og krydder[/B]
Challenger	7.3	%	30	g	60	min	
East Kent Golding	5.8	%	30	g	10	min	
Crystal	4.9	%	30	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Bommet på OG. 500 gram DME tilsatt dagen etter

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	52	°C	10	min	
Mash step	68	°C	45	min	
Mash step	78	°C

40 liter vann - no sparge.
En kork Lactol
CaCl2 (meskevann): 8 gram
CaCO3 (kun mesk): 4 gram
NaHCO3 (kun mesk): 8 gram.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English A
Gjærmengde: 2 liter. ett rør
Informasjon om gjæring:
Pitchtemp ca 17 grader. Gjær hadde romtemp. Ett min med ren oksygen.

19 grader. 3 dager på 21.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. oktober 2018
Flasket: 15. november 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F