Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser: Lakrisrot, kanel, stjerneanis og vaniljestang
OG: 1,085
FG: 1,025
Mengde vørter: 21,2l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 122 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,75 kg Best Pale Ale
0,75 kg Weyermann Caramunich III
0,50 kg Warminster Brown
0,50 kg Weyermann Munich II
0,375 kg Weyermann Carafa Special I
0,375 kg Weyermann Carafa Special III
0,25 kg Weyermann Beech Smoke
0,50 kg mørk cassonade (tilsatt i kok)

[B]Humle og krydder[/B]
27 g Northern Brewer + 18 g Perle, 60 min kok
10 g lakrisrot, 30 min kok
15 g Cascade, WP
15 g Saaz, WP
0,4 g kanel (malt) WP
1 g stjerneanis (malt) WP
2 stk Madagaskar Bourbon vaniljestang (á 3 g hver) og 0,4 g kanelstang, trekt i 1 dl Vikingfjord vodka (37,5%) i 7 dager, deretter tilsatt i gjæringskaret 7 dager før tapping.

[B]Andre ingredienser[/B]
Gips, kalsiumklorid, natron, melkesyre.

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 C i 70 min
76 C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 330 milliard. celler
Informasjon om gjæring:
80 sek ren okygen før pitch.

Gjæringsskjema: 18 C i 4 dager, 19 C i 1 dag, 21 C i 9 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Medbrygger: Sigrid Ruyter Smolan.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. september 2017
Flasket: 8. oktober 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F