Brygger: Espen Kalstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 9D Baltisk porter) Ekstra ingredienser: Lakrisrot, kanel, stjerneanis og vaniljestang OG: 1,085 FG: 1,025 Mengde vørter: 21,2l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 122 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,75 kg Best Pale Ale 0,75 kg Weyermann Caramunich III 0,50 kg Warminster Brown 0,50 kg Weyermann Munich II 0,375 kg Weyermann Carafa Special I 0,375 kg Weyermann Carafa Special III 0,25 kg Weyermann Beech Smoke 0,50 kg mørk cassonade (tilsatt i kok) [B]Humle og krydder[/B] 27 g Northern Brewer + 18 g Perle, 60 min kok 10 g lakrisrot, 30 min kok 15 g Cascade, WP 15 g Saaz, WP 0,4 g kanel (malt) WP 1 g stjerneanis (malt) WP 2 stk Madagaskar Bourbon vaniljestang (á 3 g hver) og 0,4 g kanelstang, trekt i 1 dl Vikingfjord vodka (37,5%) i 7 dager, deretter tilsatt i gjæringskaret 7 dager før tapping. [B]Andre ingredienser[/B] Gips, kalsiumklorid, natron, melkesyre. [B]Meskeinformasjon[/B] 66 C i 70 min 76 C i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 330 milliard. celler Informasjon om gjæring: 80 sek ren okygen før pitch. Gjæringsskjema: 18 C i 4 dager, 19 C i 1 dag, 21 C i 9 dager. [B]Kommentarer[/B] Medbrygger: Sigrid Ruyter Smolan. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. september 2017 Flasket: 8. oktober 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F