Brygger: Per Arne Munthe
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1,055
FG: 1,010
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 12,0
Beregnet farge: 52 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,65 kg  Pilsen BestMaltz
0,70 kg Munich BestMaltz
0,50 kg Carafa Special II (Weyerman)

[B]Humle og krydder[/B]
14g Crystal 3,5 % @60
14g Magnun 12% @15
14g Tettnang 4% @15
14g Crystal 3,5 % @5
14g Tettnang 4% @5

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
single infusion @65C for 60 min
carafa steeped for 1 hour @67C, boiled for 15 minutes, chilled to pichtemp and added to wort.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
4 dager @10
1 dag @13C
1 dag @17C
1 dag@19C
5 dager CC @5C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. januar 2019
Flasket: 30. april 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F