Brygger: Kristian Rikvold-Jess
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Melasse
OG: 1,068
FG: 1,015
Mengde vørter: 59,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsmalt 68%
Carared 9%
Dark crystal 7,75%
Dark munich 7,75%
Flaket hvete 3%
Mørk kandissukker 3%
Melasse 1,5%

[B]Humle og krydder[/B]
Colombus @90 min: 34 IBU
Cascade @15 min: 10 IBU
Cascade @2 min: 1 IBU

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring
Vannjustering

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 90 min.
30 min Temperaturøkning til utmesk 
76 C i 10 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: Repitch fra tidliger
Informasjon om gjæring:
10 C i 3 uker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. april 2018
Flasket: 23. april 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N