Brygger: Olav Njaastad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1A Moderne lys lager
OG: 1046
FG: 1006
Mengde vørter: 160,0l
Mengde ferdig øl: 138,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 43,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
37 kilo pilsnermalt
3 kilo münchner - lys malt

[B]Humle og krydder[/B]
400 gram saaz ved meskeslutt
250 gram saaz på 15 min igjen til kokeslutt
150 gram tettnag på 15 min igjen til kokeslutt

[B]Andre ingredienser[/B]
Intet annet.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash in på 55 grader
90 min mash
80 min på 63 grader
10 min på 67 grader

90 min kok.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 34/70
Gjærmengde: 100 gram
Informasjon om gjæring:
Søndag 24. mars
Temp: 13 grader i vørter
SG ved 20 grader = 1022

Torsdag 28. mars 
Temp: 10,5 i vørter
SG ved 20 grader = 1010

Lørdag 30. mars
Temp i vørter = 11,7
SG ved 20 grader = 1006

Tirsdag 2. april 
Temp er 11,7 
FG er 1006 ved 20 grader - altså stabil. 
Øllet ut i romtemp. (17,4)

Lørdag 6. april
Inn igjen på kjøla, "kaldkrasj".

Tappet 11. april. 23 kasser

[B]Kommentarer[/B]
Tok av vørter etter brygging, 12 liter, og frøs denne for å bruke til karbonering. Men dsette viste seg å være noe komplisert. Vørteren "skilte seg" ved oppting. "Maltekstrakt" mørk, nederst og "vann" i øverste lag i bøtta. Valgte da regulær priming med sukker. 2,5 gram pr. flaske.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. mars 2019
Flasket: 11. april 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N