Brygger: Olav Njaastad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1A Moderne lys lager OG: 1046 FG: 1006 Mengde vørter: 160,0l Mengde ferdig øl: 138,0l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 43,0 Beregnet farge: 10 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 37 kilo pilsnermalt 3 kilo münchner - lys malt [B]Humle og krydder[/B] 400 gram saaz ved meskeslutt 250 gram saaz på 15 min igjen til kokeslutt 150 gram tettnag på 15 min igjen til kokeslutt [B]Andre ingredienser[/B] Intet annet. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash in på 55 grader 90 min mash 80 min på 63 grader 10 min på 67 grader 90 min kok. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 34/70 Gjærmengde: 100 gram Informasjon om gjæring: Søndag 24. mars Temp: 13 grader i vørter SG ved 20 grader = 1022 Torsdag 28. mars Temp: 10,5 i vørter SG ved 20 grader = 1010 Lørdag 30. mars Temp i vørter = 11,7 SG ved 20 grader = 1006 Tirsdag 2. april Temp er 11,7 FG er 1006 ved 20 grader - altså stabil. Øllet ut i romtemp. (17,4) Lørdag 6. april Inn igjen på kjøla, "kaldkrasj". Tappet 11. april. 23 kasser [B]Kommentarer[/B] Tok av vørter etter brygging, 12 liter, og frøs denne for å bruke til karbonering. Men dsette viste seg å være noe komplisert. Vørteren "skilte seg" ved oppting. "Maltekstrakt" mørk, nederst og "vann" i øverste lag i bøtta. Valgte da regulær priming med sukker. 2,5 gram pr. flaske. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. mars 2019 Flasket: 11. april 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N