Brygger: Arne Kristian Bye
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 6E New England IPA)
Ekstra ingredienser: Solbær (fra hagen)
OG: 1,060
FG: 1,018
Mengde vørter: 12,8l
Mengde ferdig øl: 8,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 12,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Golden promise
Pale malt
hvete malt
hvetemalt dark
carafoam
acid malt

[B]Humle og krydder[/B]
Simcoe 
amarillo
citra
belma

Litt i hopstand resten tørhumlingen sammen med solbæra.

[B]Andre ingredienser[/B]
Gyps og kalsiumklorid. lasisk NEIPA vannprofil

[B]Meskeinformasjon[/B]
70C i 60 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Vermont ale
Gjærmengde: 0.5l
Informasjon om gjæring:
19C 7dager
21C 3 dager
Cold crash i 4 dager

[B]Kommentarer[/B]
Kjelesyrnet over natten med sour pitch. 
Sobær tilsatt ved tørhumling. Solbæra stammer fra hagen og har vært rensket, pasteurisert og filtrert grovt før tilsatt i øllet. Ca 2kg bær på 12 liter. Men mistet kanskje 2/3 ved filtreringen...

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. januar 2020
Flasket: 25. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F