Brygger: Arne Kristian Bye Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 6E New England IPA) Ekstra ingredienser: Solbær (fra hagen) OG: 1,060 FG: 1,018 Mengde vørter: 12,8l Mengde ferdig øl: 8,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 12,0 Beregnet farge: 11 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Golden promise Pale malt hvete malt hvetemalt dark carafoam acid malt [B]Humle og krydder[/B] Simcoe amarillo citra belma Litt i hopstand resten tørhumlingen sammen med solbæra. [B]Andre ingredienser[/B] Gyps og kalsiumklorid. lasisk NEIPA vannprofil [B]Meskeinformasjon[/B] 70C i 60 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Vermont ale Gjærmengde: 0.5l Informasjon om gjæring: 19C 7dager 21C 3 dager Cold crash i 4 dager [B]Kommentarer[/B] Kjelesyrnet over natten med sour pitch. Sobær tilsatt ved tørhumling. Solbæra stammer fra hagen og har vært rensket, pasteurisert og filtrert grovt før tilsatt i øllet. Ca 2kg bær på 12 liter. Men mistet kanskje 2/3 ved filtreringen... [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. januar 2020 Flasket: 25. februar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: F