Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Pale ale
OG: 1,056
FG: 1,015
Mengde vørter: 57,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11,5 kilo Maris Otter Pale malt
1 kilo Crystal Malt
280 gram sukker til karbonering

[B]Humle og krydder[/B]
-120 gram East Kent Goldings humle (6,5%), 60 minutter kok
-60 gram East Kent Goldings (6,5%), 
15 minutter kok

[B]Andre ingredienser[/B]
10 gram Natron, 90 minutter mesking
10 gram Kalsiumklorid, 90 minutter mesking
10 gram Gypsum, 90 minutter mesking
5 gram CaCo3, 90 minutter mesking

4 gram kalsiumklorid i skyllevann
4 gram Gypsum i skyllevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 minutter
77 grader i 5 minutter (mashout)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002 - English Ale
Gjærmengde: 2 pakker + starter
Informasjon om gjæring:
18 grader i 14 dager
20 grader i 14 dager karbonering på flasker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. januar 2019
Flasket: 10. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N