Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4C Engelsk strong bitter/Pale ale OG: 1,056 FG: 1,015 Mengde vørter: 57,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 20 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11,5 kilo Maris Otter Pale malt 1 kilo Crystal Malt 280 gram sukker til karbonering [B]Humle og krydder[/B] -120 gram East Kent Goldings humle (6,5%), 60 minutter kok -60 gram East Kent Goldings (6,5%), 15 minutter kok [B]Andre ingredienser[/B] 10 gram Natron, 90 minutter mesking 10 gram Kalsiumklorid, 90 minutter mesking 10 gram Gypsum, 90 minutter mesking 5 gram CaCo3, 90 minutter mesking 4 gram kalsiumklorid i skyllevann 4 gram Gypsum i skyllevann [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader i 75 minutter 77 grader i 5 minutter (mashout) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP002 - English Ale Gjærmengde: 2 pakker + starter Informasjon om gjæring: 18 grader i 14 dager 20 grader i 14 dager karbonering på flasker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. januar 2019 Flasket: 10. februar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N