Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1085
FG: 1006
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 131,0
Beregnet farge: 26 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	16000	g	
Vienna	7	EBC	3000	g	
Crystal Malt	135	EBC	1000	g	
Cara Pils	37	EBC	500	g	
Honey	40	EBC	1200	g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus	15.1	%	48	g	60	min	
Simcoe	13.0	%	67	g	60	min	
Chinook	11.0	%	49	g	30	min	
Mosaic	12.0	%	67	g	30	min	
Mosaic	12.0	%	92	g	10	min	
Amarillo	8.7	%	67	g	10	min	
Amarillo	8.7	%	115	g	Whirlpool		
Simcoe	13.0	%	168	g	Whirlpool		
Simcoe	13.0	%	202	g	Dry Hop

[B]Andre ingredienser[/B]
Tre korker Lactol
CaSO4 (meskevann): 22 gram
CaCO3 (kun mesk): 11 gram
CaSO4 (skyllevann): 12 gram

2s Irish Moss 10 min.
Gjærnæring kok 10 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	67	°C	60	min	
Mashout	78	°C	5	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: SafAle US-05
Gjærmengde: Minimum 140-150 gram
Informasjon om gjæring:
Fermentation	SafAle US-05	17	°C	3	days	
Fermentation	No yeast added	20	°C	11	days

[B]Kommentarer[/B]
Fatet 04.07.2021. På boks med BeerGun.

Meskes med 2,5 liter vann pr kg. malt. 56 liter meskevann. Ca 30 liter skyllevann. Skyll sakte. Husk utmesk på 78 grader!

Meskeresultat, før honning, bør være min. 60 liter med SG 1071. I denne versjon har jeg reduser Columbus@60 fra 84 til 34 gram. IBU er på 125. Litt mindre enn kalkulatoren viser siden honningen ikke ble tatt i før like før kjølestart.
Chinook @45 er flyttet til @30 og Citra @15 er flyttet til @10. (for å forenkle, og for å redusere IBU)

Minimum 140-150 gram US05. Re hydrert.

Honning kokt opp i litt vann. Tilsett ved kjølestart.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. juni 2020
Flasket: 31. august 2021
Filtrert: Nei
Karbonering: F