Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6C Imperial IPA OG: 1085 FG: 1006 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 131,0 Beregnet farge: 26 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 16000 g Vienna 7 EBC 3000 g Crystal Malt 135 EBC 1000 g Cara Pils 37 EBC 500 g Honey 40 EBC 1200 g [B]Humle og krydder[/B] Columbus 15.1 % 48 g 60 min Simcoe 13.0 % 67 g 60 min Chinook 11.0 % 49 g 30 min Mosaic 12.0 % 67 g 30 min Mosaic 12.0 % 92 g 10 min Amarillo 8.7 % 67 g 10 min Amarillo 8.7 % 115 g Whirlpool Simcoe 13.0 % 168 g Whirlpool Simcoe 13.0 % 202 g Dry Hop [B]Andre ingredienser[/B] Tre korker Lactol CaSO4 (meskevann): 22 gram CaCO3 (kun mesk): 11 gram CaSO4 (skyllevann): 12 gram 2s Irish Moss 10 min. Gjærnæring kok 10 min. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 67 °C 60 min Mashout 78 °C 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafAle US-05 Gjærmengde: Minimum 140-150 gram Informasjon om gjæring: Fermentation SafAle US-05 17 °C 3 days Fermentation No yeast added 20 °C 11 days [B]Kommentarer[/B] Fatet 04.07.2021. På boks med BeerGun. Meskes med 2,5 liter vann pr kg. malt. 56 liter meskevann. Ca 30 liter skyllevann. Skyll sakte. Husk utmesk på 78 grader! Meskeresultat, før honning, bør være min. 60 liter med SG 1071. I denne versjon har jeg reduser Columbus@60 fra 84 til 34 gram. IBU er på 125. Litt mindre enn kalkulatoren viser siden honningen ikke ble tatt i før like før kjølestart. Chinook @45 er flyttet til @30 og Citra @15 er flyttet til @10. (for å forenkle, og for å redusere IBU) Minimum 140-150 gram US05. Re hydrert. Honning kokt opp i litt vann. Tilsett ved kjølestart. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. juni 2020 Flasket: 31. august 2021 Filtrert: Nei Karbonering: F