Brygger: Finn Berger Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,055 FG: 1,016 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 75 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt: 5,2 kg Maris Otter 0.4 kg Lys Münchener 0,7 kg Simpsons T50 0,6 kg Brown malt 0,3 kg Dark Chocolate [B]Humle og krydder[/B] Humle: 10 gr First Gold @ 60 50 gr First Gold @ 30 30 gr First Gold @ 10 [B]Andre ingredienser[/B] 2 ts kalsiumkarbonat 0,5 ts natron 0,75 ts kalsiumklorid 0,25 ts kalsiumsulfat [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket på 68 + 72 grader + utmesk på 77 grader Batch sparge [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1318 Gjærmengde: 350 milliarder celle Informasjon om gjæring: Gjæring startet på 17 grader, lot den stige til 19. Satte den opp på 21 grader til slutt. [B]Kommentarer[/B] Karbonert med vørter fra brygget. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. juni 2019 Flasket: 27. juni 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N