Brygger: Finn Berger
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,055
FG: 1,016
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 75 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt:
5,2 kg Maris Otter
0.4 kg Lys Münchener
0,7 kg Simpsons T50
0,6 kg Brown malt
0,3 kg Dark Chocolate

[B]Humle og krydder[/B]
Humle:
10 gr First Gold @ 60
50 gr First Gold @ 30
30 gr First Gold @ 10

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts kalsiumkarbonat 
0,5 ts natron
0,75 ts kalsiumklorid
0,25 ts kalsiumsulfat

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 68 + 72 grader + utmesk på 77 grader

Batch sparge

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1318
Gjærmengde: 350 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
Gjæring startet på 17 grader, lot den stige til 19. Satte den opp på 21  grader til slutt.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med vørter fra brygget.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. juni 2019
Flasket: 27. juni 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N