Brygger: Finn Berger
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Pale ale
OG: 1,049
FG: 1,006
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 27 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt:
4,8 kg Maris Otter
0,6 kg Simpson's DRC 300  EBC
0,3 kg Simpsons Amber malt 65 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
Humle:
50 gr First Gold 7% @ 60
20 gr EKG @ 10
20 gr Fuggles @ 10
20 gr EKG @ wp 68º/10
20 gr Fuggles @ wp 68º/10

[B]Andre ingredienser[/B]
3,5 ts kalsiumsulfat
0,5 ts kalsiumklorid

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 65 + 72 grader

Batch sparge

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP023 Burton Ale
Gjærmengde: 350 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
Gjæring starter på 17 grader, steg til 19 under hovedgjæring. Satt opp til 21 grader til slutt.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonering med vørter fra brygget.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. august 2019
Flasket: 19. august 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N