Brygger: Sindre Olav Welle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1A Moderne lys lager OG: 44 FG: 6 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 38,0 Beregnet farge: 8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 5 EBC 4000 g Sauer Malt 3 EBC 180 g [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.9 % 30 g 90 min Centennial 10.0 % 20 g 90 min Saaz 2.9 % 60 g 1 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 55gr 20min, 65gr 90min, 78gr 10min 15l Meskevann, 15 l skyllevann. Toppet opp gryte til preboil volum/BG. 1g/l CaCl i alt vann. 90 min kok, NB! Første humle tilsatt kokekar ved start av skylling (FWH) 3g CaCl, gjærnæring og irish moss siste 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saflager W34/70 Gjærmengde: 2,5L Starter Informasjon om gjæring: 2,5l starter. 1 min O2 Gjæringsskjema: 10 dager primærgjæring på 10 grader. 4 dager diacetylrest på 14 grader. 4 dager coldcrash på 2 grader. Karbonert to uker ved 22 grader med 8g/l sukker. Modnet 60 dager ved 4 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. november 2018 Flasket: 5. desember 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N