Brygger: Sindre Olav Welle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1A Moderne lys lager
OG: 44
FG: 6
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 5 EBC 4000 g
Sauer Malt 3 EBC 180 g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz 2.9 % 30 g 90 min
Centennial 10.0 % 20 g 90 min
Saaz 2.9 % 60 g 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
55gr 20min, 65gr 90min, 78gr 10min
15l Meskevann, 15 l skyllevann. Toppet opp gryte til preboil volum/BG.
1g/l CaCl i alt vann.
90 min kok, NB! Første humle tilsatt kokekar ved start av skylling (FWH)
3g CaCl, gjærnæring og irish moss siste 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W34/70
Gjærmengde: 2,5L Starter
Informasjon om gjæring:
2,5l starter. 1 min O2
Gjæringsskjema:
10 dager primærgjæring på 10 grader.
4 dager diacetylrest på 14 grader.
4 dager coldcrash på 2 grader.
Karbonert to uker ved 22 grader med 8g/l sukker.
Modnet 60 dager ved 4 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. november 2018
Flasket: 5. desember 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N