Brygger: Terje Moseid Bryhni
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1052
FG: 1014
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Viking Pilsnermalt		8.4 kg
Munich Dark		2.3 kg
CaraMunich II - 46°L (Weyermann) 0.6 kg
Carafa III		0.2 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Totalt 90 min. kok
Northern Brewer (German) 9.3% 100 g 60 min
Tettnanger (German) 3.8% 50g 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc 1 tab 10 min.
Vannjustering:
Meskevann 56 liter:
11g CaSO4
11g CaCl2
5.5g CaCO3
11g NaHCO3
Skyllevann 30 liter:
4.6g CaSO4
4.6g CaCl2

[B]Meskeinformasjon[/B]
80 min 64 grader
8 min. 75 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 029
Gjærmengde: Høstet + 2-st. start
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 13 grader. Rampet gradvis opp mot 17 grader mot slutten.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2019
Flasket: 17. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N