Brygger: Terje Moseid Bryhni Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5D Altbier OG: 1052 FG: 1014 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 28 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Viking Pilsnermalt 8.4 kg Munich Dark 2.3 kg CaraMunich II - 46°L (Weyermann) 0.6 kg Carafa III 0.2 kg [B]Humle og krydder[/B] Totalt 90 min. kok Northern Brewer (German) 9.3% 100 g 60 min Tettnanger (German) 3.8% 50g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Whirlfloc 1 tab 10 min. Vannjustering: Meskevann 56 liter: 11g CaSO4 11g CaCl2 5.5g CaCO3 11g NaHCO3 Skyllevann 30 liter: 4.6g CaSO4 4.6g CaCl2 [B]Meskeinformasjon[/B] 80 min 64 grader 8 min. 75 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 029 Gjærmengde: Høstet + 2-st. start Informasjon om gjæring: Gjæret på 13 grader. Rampet gradvis opp mot 17 grader mot slutten. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. februar 2019 Flasket: 17. februar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N