Brygger: Eirik Kyvik Gulliksen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11A Belgisk dubbel/bruin OG: 1073 FG: 1018 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 8,4% Beregnet IBU: 23,0 Beregnet farge: 36 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5.8 kg (81.9%) — Weyermann Pilsner — Grain — 3.3 EBC 500 g (7.1%) — Special B Malt — Grain — 355 EBC 300 g (4.2%) — BestMalz Munich Dark — Grain — 28 EBC 240 g (3.4%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 2 EBC - Secondary 140 g (2%) — Candi Syrup Candi Syrup, D-90 — Sugar — 177 EBC — Secondary [B]Humle og krydder[/B] 20 g (7 IBU) — Tettnang 3.8% — Boil — 60 min 16.7 g (9 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.8% — Boil — 60 min 7.4 g (5 IBU) — Amarillo 7.3% — Boil — 60 min 100 g (1.4%) — Chopped dates — Adjunct — 3.9 EBC — Boil — 5 min 18.6 g (2 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.8% — Boil — 5 min [B]Andre ingredienser[/B] 5 g — Irish Moss — Boil — 15 min 0.5 g — Servomyces — Boil — 15 min [B]Meskeinformasjon[/B] Temperature — 65 °C — 90 min Temperature — 72 °C — 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs WLP550 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Pitchet gjær i vørter på 19 grader, og lot den stige fritt opp til 28 grader, og holdt der ut gjæringsforløpet. Tilsatte sukker og kandissukker etter stormgjæring. [B]Kommentarer[/B] Basert på 7 Fjell Sinterklaas. Litt i øvre sjiktet når det gjelder OG/FG, og tilsetning av sukker og dadler går kanskje utenfor typedefinisjonen, men prøver meg uansett. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. mai 2020 Flasket: 18. mai 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N