Brygger: Eirik Kyvik Gulliksen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11A Belgisk dubbel/bruin
OG: 1073
FG: 1018
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 8,4%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.8 kg (81.9%) — Weyermann Pilsner — Grain — 3.3 EBC

500 g (7.1%) — Special B Malt — Grain — 355 EBC

300 g (4.2%) — BestMalz Munich Dark — Grain — 28 EBC

240 g (3.4%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 2 EBC - Secondary

140 g (2%) — Candi Syrup Candi Syrup, D-90 — Sugar — 177 EBC — Secondary

[B]Humle og krydder[/B]
20 g (7 IBU) — Tettnang 3.8% — Boil — 60 min

16.7 g (9 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.8% — Boil — 60 min

7.4 g (5 IBU) — Amarillo 7.3% — Boil — 60 min

100 g (1.4%) — Chopped dates — Adjunct — 3.9 EBC — Boil — 5 min

18.6 g (2 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.8% — Boil — 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
5 g — Irish Moss — Boil — 15 min

0.5 g — Servomyces — Boil — 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Temperature — 65 °C — 90 min

Temperature — 72 °C — 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs WLP550
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Pitchet gjær i vørter på 19 grader, og lot den stige fritt opp til 28 grader, og holdt der ut gjæringsforløpet. Tilsatte sukker og kandissukker etter stormgjæring.

[B]Kommentarer[/B]
Basert på 7 Fjell Sinterklaas. Litt i øvre sjiktet når det gjelder OG/FG, og tilsetning av sukker og dadler går kanskje utenfor typedefinisjonen, men prøver meg uansett.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. mai 2020
Flasket: 18. mai 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N