Brygger: Sindre Olav Welle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11A Belgisk dubbel/bruin
OG: 59
FG: 6
Mengde vørter: 12,0l
Mengde ferdig øl: 10,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 1000 g
Pilsner Malt 3 EBC 1400 g
Munich Malt 25 EBC 150 g
Briess Special Roast 100 EBC 150 g
Amber Malt 69 EBC 100 g
Wheat Malt 3 EBC 100 g
Hjemmelaget mørk sirup 300 EBC 250 g

[B]Humle og krydder[/B]
Archer 3.9 % 30 g 90 min
Archer 3.9 % 20 g 0 min
Saaz 2.9 % 20 g 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
0.2g/l CaCl og 0.1g/l ph5.2 Stabilizer i alt vann
Irish moss og Gjærnæring siste 15 min
Brewers Clarex og O2 i gjæringskar.

Hjemmelaget mørk sirup av 250g sukker tilsatt siste 15 min i kok. (Sukker kokes 20 min med 2,5dl vann og 0,5g sitronsyre.
Tilsett 0,5g kaustisk soda (NaOH) løst I 2cl vann, deretter 0.5g CaCO3 og 5g
hjortesalt.
Sett i varmluftovn ved 140 grader, 3t uten lokk.
Sukkertemp ender på ca 125 grader.
Tynn ut med 0,5 dl vann)

[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saison Dupont
Gjærmengde: 2L Starter
Informasjon om gjæring:
Gjær dyrket frem fra Saison Dupont dregs.
18 grader 4 dager, 20 grader 10 dager. 2 dager cold crash før flasking med 8g/l sukker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. februar 2019
Flasket: 3. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N