Brygger: Sindre Olav Welle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11A Belgisk dubbel/bruin OG: 59 FG: 6 Mengde vørter: 12,0l Mengde ferdig øl: 10,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 36 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 1000 g Pilsner Malt 3 EBC 1400 g Munich Malt 25 EBC 150 g Briess Special Roast 100 EBC 150 g Amber Malt 69 EBC 100 g Wheat Malt 3 EBC 100 g Hjemmelaget mørk sirup 300 EBC 250 g [B]Humle og krydder[/B] Archer 3.9 % 30 g 90 min Archer 3.9 % 20 g 0 min Saaz 2.9 % 20 g 0 min [B]Andre ingredienser[/B] 0.2g/l CaCl og 0.1g/l ph5.2 Stabilizer i alt vann Irish moss og Gjærnæring siste 15 min Brewers Clarex og O2 i gjæringskar. Hjemmelaget mørk sirup av 250g sukker tilsatt siste 15 min i kok. (Sukker kokes 20 min med 2,5dl vann og 0,5g sitronsyre. Tilsett 0,5g kaustisk soda (NaOH) løst I 2cl vann, deretter 0.5g CaCO3 og 5g hjortesalt. Sett i varmluftovn ved 140 grader, 3t uten lokk. Sukkertemp ender på ca 125 grader. Tynn ut med 0,5 dl vann) [B]Meskeinformasjon[/B] 64 grader 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saison Dupont Gjærmengde: 2L Starter Informasjon om gjæring: Gjær dyrket frem fra Saison Dupont dregs. 18 grader 4 dager, 20 grader 10 dager. 2 dager cold crash før flasking med 8g/l sukker. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. februar 2019 Flasket: 3. mars 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N