Brygger: Kim Are Kold Gabrielsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1,046
FG: 1,009
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.5 kg - Pilsen Malt 3.5 EBC (65.3%)
900 g - Munich 15 EBC (16.8%)
400 g - Melanoidin 70 EBC (7.5%)
300 g - Munich Dark 28 EBC (5.6%)
200 g - Caramel Munich I 90 EBC (3.7%)
60 g - Carafa Special II 1100 EBC (1.1%)

[B]Humle og krydder[/B]
60 min - 19 g - Merkur - 13.9% (27 IBU)
20 min - 40 g - Saphir - 4.5% (11 IBU)
5 min - 40 g - Saaz - 3.9% (3 IBU)

[B]Andre ingredienser[/B]
Mesk - 1 g - Baking Soda (NaHCO3)
Mesk - 5.6 g - Calcium Chloride (CaCl2)
Mesk - 1.8 g - Epsom Salt (MgSO4)
Mesk - 1.8 g - Gypsum (CaSO4)
Mesk - 2 ml - Lactic Acid 80%
Skylling - 0.7 ml - Phosphoric Acid 75%
15 min - Kok - 0.5 stk - Protafloc

Vannprofil
Düsseldorf (Altbier)
Ca 79 Mg 7 Na 17 Cl 101 SO 65

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 °C - 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lallemand Köln
Gjærmengde: Ca 2dl slurry
Informasjon om gjæring:
14 °C - 2 dager - Pitch
15 °C - 5 dager - Primær
19 °C - 7 dager - Diacetyl

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. desember 2021
Flasket: 15. januar 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: N