Brygger: Kim Are Kold Gabrielsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5D Altbier OG: 1,046 FG: 1,009 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3.5 kg - Pilsen Malt 3.5 EBC (65.3%) 900 g - Munich 15 EBC (16.8%) 400 g - Melanoidin 70 EBC (7.5%) 300 g - Munich Dark 28 EBC (5.6%) 200 g - Caramel Munich I 90 EBC (3.7%) 60 g - Carafa Special II 1100 EBC (1.1%) [B]Humle og krydder[/B] 60 min - 19 g - Merkur - 13.9% (27 IBU) 20 min - 40 g - Saphir - 4.5% (11 IBU) 5 min - 40 g - Saaz - 3.9% (3 IBU) [B]Andre ingredienser[/B] Mesk - 1 g - Baking Soda (NaHCO3) Mesk - 5.6 g - Calcium Chloride (CaCl2) Mesk - 1.8 g - Epsom Salt (MgSO4) Mesk - 1.8 g - Gypsum (CaSO4) Mesk - 2 ml - Lactic Acid 80% Skylling - 0.7 ml - Phosphoric Acid 75% 15 min - Kok - 0.5 stk - Protafloc Vannprofil Düsseldorf (Altbier) Ca 79 Mg 7 Na 17 Cl 101 SO 65 [B]Meskeinformasjon[/B] 67 °C - 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lallemand Köln Gjærmengde: Ca 2dl slurry Informasjon om gjæring: 14 °C - 2 dager - Pitch 15 °C - 5 dager - Primær 19 °C - 7 dager - Diacetyl [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. desember 2021 Flasket: 15. januar 2022 Filtrert: Nei Karbonering: N