Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1087
FG: 1018
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 27,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 67 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	8000	g	
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	2000	g	
Special B	230	EBC	500	g	
Aroma Malt	150	EBC	200	g	
Chocolate Malt	800	EBC	200	g	
Candi Syrup Inc D-180	200	EBC	1350	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	243	g

[B]Humle og krydder[/B]
Fuggle	5.0	%	60	g	60	min	
East Kent Golding	5.5	%	30	g	15	min	
Hallertauer	2.5	%	40	g	15	min	
Fuggle	5.0	%	20	g	1	min	
Hallertauer Mittelfruh	3.0	%	20	g	1	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Candi Syrup Inc D-180 = BrewFerm Candi sirup mørk

Vannjustering: 
CaSO4 (meskevann):  9    gram
CaCl2 (meskevann):    4,5 gram 

1 min ren oksygen. 
Brewers Clarex
Irish Moss og gjærnæring.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskes på 66 grader, mesk i 90 min. 
Utmesk 10 min. 
NoSparge 45 liter meskevann. Kok 90 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: SafAle T-58
Gjærmengde: 2 poser
Informasjon om gjæring:
17 grader to dager. 
Resten, 12 dager, på 25 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: None
Flasket: 12. november 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N