Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1087 FG: 1018 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 27,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 67 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 8000 g Maris Otter Pale Malt 5 EBC 2000 g Special B 230 EBC 500 g Aroma Malt 150 EBC 200 g Chocolate Malt 800 EBC 200 g Candi Syrup Inc D-180 200 EBC 1350 g Cane Sugar (light) 20 EBC 243 g [B]Humle og krydder[/B] Fuggle 5.0 % 60 g 60 min East Kent Golding 5.5 % 30 g 15 min Hallertauer 2.5 % 40 g 15 min Fuggle 5.0 % 20 g 1 min Hallertauer Mittelfruh 3.0 % 20 g 1 min [B]Andre ingredienser[/B] Candi Syrup Inc D-180 = BrewFerm Candi sirup mørk Vannjustering: CaSO4 (meskevann): 9 gram CaCl2 (meskevann): 4,5 gram 1 min ren oksygen. Brewers Clarex Irish Moss og gjærnæring. [B]Meskeinformasjon[/B] Meskes på 66 grader, mesk i 90 min. Utmesk 10 min. NoSparge 45 liter meskevann. Kok 90 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafAle T-58 Gjærmengde: 2 poser Informasjon om gjæring: 17 grader to dager. Resten, 12 dager, på 25 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: None Flasket: 12. november 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N