Brygger: Per Olav Fremo Kalvå
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2A Moderne mørk lager
OG: 1060
FG: 1018
Mengde vørter: 15,0l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.10 kg	CHÂTEAU MUNICH (25.0 EBC)	Grain	6	56.7 %	2.02 L
1.60 kg	CHÂTEAU PILSEN 2RS (3.0 EBC)	Grain	7	29.3 %	1.04 L
0.29 kg	Caramunich II (Weyermann) (124.1 EBC)	Grain	8	5.3 %	0.19 L
0.29 kg	Melanoidin (Weyermann) (59.1 EBC)	Grain	9	5.3 %	0.19 L
0.19 kg	CHÂTEAU SPECIAL B® (300.2 EBC)	Grain	10	3.5 %	0.13 L

[B]Humle og krydder[/B]
8.03 g	Hallertau Magnum [14.00 %] - First Wort 60.0 min	Hop	11	16.6 IBUs	-
26.76 g	Saaz [3.00 %] - Boil 30.0 min	Hop	12	9.0 IBUs	-

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
69 grader i 30 min
72 grader i 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 2,5x pitchrate
Informasjon om gjæring:
9 grader til 3-4 poeng fra ønsket FG

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. november 2019
Flasket: 17. november 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N