Brygger: Kjetil Vågen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Hassel ekstrakt, vanilje og kakao
OG: 1,116
FG: 1,027
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 11,7%
Beregnet IBU: 55,0
Beregnet farge: 75 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg pale malt
2 kg flaket havre
1 kg Golden promise
0,5 kg chocolate light
0,5 kg hvete malt
0,3 Carafa III
0,2 Biscuit
0,4 Caramel / crystal malt
0,2 brown malt

[B]Humle og krydder[/B]
100 gram Chinook

[B]Andre ingredienser[/B]
500 gram kakao nibs
1 vanilje
1 dl hasselnøttekstrakt
200 gram laktose

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbelmesk på 63 grader - 60 minutt
15 minutt på 75 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæring under trykk 0.2 bar
10 dager på 19 grader
21 dager på 21 grader

[B]Kommentarer[/B]
Medbryggere i Monokkelen Hjemmebryggeri:

Stian Opsal og Johnny Strømstad

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. desember 2019
Flasket: 20. desember 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F