Brygger: Kjetil Vågen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Hassel ekstrakt, vanilje og kakao OG: 1,116 FG: 1,027 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 11,7% Beregnet IBU: 55,0 Beregnet farge: 75 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7 kg pale malt 2 kg flaket havre 1 kg Golden promise 0,5 kg chocolate light 0,5 kg hvete malt 0,3 Carafa III 0,2 Biscuit 0,4 Caramel / crystal malt 0,2 brown malt [B]Humle og krydder[/B] 100 gram Chinook [B]Andre ingredienser[/B] 500 gram kakao nibs 1 vanilje 1 dl hasselnøttekstrakt 200 gram laktose [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbelmesk på 63 grader - 60 minutt 15 minutt på 75 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Gjæring under trykk 0.2 bar 10 dager på 19 grader 21 dager på 21 grader [B]Kommentarer[/B] Medbryggere i Monokkelen Hjemmebryggeri: Stian Opsal og Johnny Strømstad [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. desember 2019 Flasket: 20. desember 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F