Brygger: Unni Rødberg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1042
FG: 1010
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 4,2%
Beregnet IBU: 0,0
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Byggmalt, Karamell malt og røykmalt

[B]Humle og krydder[/B]
Lokal humle fra gården vår ( (gammel gårdshumle)

[B]Andre ingredienser[/B]
Vann fra egen brønn.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Bygget er dyrket på gården og maltet av oss. Karamell malten er lagd i steikovnen og røykmalten er blitt til ved fyring i gammel jerngryte med bruk av eikeved.

Ølet er ikke kraftig røykpreget, med et riktig håndtverksøl fra A til Å

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US 05
Gjærmengde: 1pk
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 22 grader

[B]Kommentarer[/B]
Ser at vi helst burde brukt en Norsk Kveik , men vet av erfaring at det også brukes Idun blå i Norsk gårdsøl ( Stjørdals øl), derfor ble det US 05 da vi ikke hadde Kveik. Neste steg vil nok være og lage vår egen gjær på gården.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. september 2018
Flasket: 22. september 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N