Brygger: Unni Rødberg Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg) Ekstra ingredienser: OG: 1042 FG: 1010 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 4,2% Beregnet IBU: 0,0 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Byggmalt, Karamell malt og røykmalt [B]Humle og krydder[/B] Lokal humle fra gården vår ( (gammel gårdshumle) [B]Andre ingredienser[/B] Vann fra egen brønn. [B]Meskeinformasjon[/B] Bygget er dyrket på gården og maltet av oss. Karamell malten er lagd i steikovnen og røykmalten er blitt til ved fyring i gammel jerngryte med bruk av eikeved. Ølet er ikke kraftig røykpreget, med et riktig håndtverksøl fra A til Å [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US 05 Gjærmengde: 1pk Informasjon om gjæring: Gjæret på 22 grader [B]Kommentarer[/B] Ser at vi helst burde brukt en Norsk Kveik , men vet av erfaring at det også brukes Idun blå i Norsk gårdsøl ( Stjørdals øl), derfor ble det US 05 da vi ikke hadde Kveik. Neste steg vil nok være og lage vår egen gjær på gården. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. september 2018 Flasket: 22. september 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N