Brygger: Øyvind F. Tvedten
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1050
FG: 1015
Mengde vørter: 29,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 24 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 kg Best Pale Ale
1 kg  Caramalt
0,4 Caramel/Crystal malt
0,3 Carapils/dextrine

[B]Humle og krydder[/B]
10 g Idaho (60 min)
50 g Simcoe (20 min Wirlpool 85C)
20 g Cryo Citra (20 min Wirlpool 85C)
20 g Idaho (20 min Wirlpool 85C).
80 g Cryo Citra + 70 g Idaho+50 g Simcoe (tørrhumle etter 7 dager)

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, 1 fellingstablett. og sukker til karbonering  tilsatt før cold crash og flasking

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 75 min, 78 C 10 min (utmesk), skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP028
Gjærmengde: Høstet, gjærslurry
Informasjon om gjæring:
14 dager  18 C,

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. desember 2018
Flasket: 13. januar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N