Brygger: Fredrik Brattgjerd
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,079
FG: 1,025
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 106 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Ale malt (5kg)
Flaket havre (0,4 kg)
Chateau Crystal (0,3 kg)
Chokolate malt (0,3 kg)
Flaket barley (0,2kg)
Chateau Roadted Barleu (0,2kg)
Chateau Special B (0,2kg)

[B]Humle og krydder[/B]
35g. Northern Brewer (60m.)
11g. Goldings (15m.)

[B]Andre ingredienser[/B]
Lactose (200g)
Mørk kandissukker (750g)
Kakao 100g (i gjæring)

[B]Meskeinformasjon[/B]
66g. 70 min
78g. 10 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Mangrove Jakc's M15
Gjærmengde: 2 pk.
Informasjon om gjæring:
19,5 grader, 7 dager.
21,0 grader 7 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Kakao er kokt opp i vann og tilsatt 7 dager ut i gjæring.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. oktober 2019
Flasket: 18. oktober 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N