Brygger: Tore Wickstrøm
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1097
FG: 1013
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 20,0
Beregnet farge: 51 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Fermentables (7.93 kg)
5.36 kg - Pilsner 3.3 EBC (67.6%)
1 kg - Soft Candi Sugar, Blanc (White) 0 EBC...
500 g - Molasses 158 EBC (6.3%)
402 g - Crystal 90 177 EBC (5.1%)
223 g - Biscuit 49.5 EBC (2.8%)
223 g - Special-B 355 EBC (2.8%)
134 g - Aromatic Malt 39.5 EBC (1.7%)
89 g - Carafa I malt 630 EBC (1.1%)

[B]Humle og krydder[/B]
Hops (65.9 g)
60 min - 35.9 g - Styrian Golding - 4.4% (17...
15 min - 7.5 g - Hersbrucker - 2.8% (1 IBU)
15 min - 7.5 g - Styrian Golding - 4.4% (2 IBU)
1 min - 7.5 g - Hersbrucker - 2.8% (0 IBU)
1 min - 7.5 g - Styrian Golding - 4.4% (0 IBU)

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash Profile
65 °C - 90 min - Saccharification Rest

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: be-254
Gjærmengde: 2
Informasjon om gjæring:
20 grader 4 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2017
Flasket: 1. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F