Brygger: Arve næss Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 1E Münchener Helles) Ekstra ingredienser: Chili OG: 1055 FG: 1008 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 11 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pils malt: 5000gr Vienna: 500gr Cara pils: 300gr Flaked oats: 300 Cara rye: 200gr [B]Humle og krydder[/B] Amarillo 30gr ved 45 min Amarillo 40gr ved 15min Amarillo 100gr ved cold crash [B]Andre ingredienser[/B] Habbanero 30gr tilført gjæringskar ved cold crash Calcium Sulphate 6gram i malten, 4gram i skyllevann Calcium Chloride 4gram i malten, 2gram i skyllevann Protaflock Yeast nutrient [B]Meskeinformasjon[/B] Mash in 64grader Beta amylase/Maltose rest 66grader i 70 min Mash out 77grader i 10 min Boil 102grder i 90min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock L Gjærmengde: 2 ltr starter ved 1 Informasjon om gjæring: Kjølt ned til 8 grader, gjæret på 10 grader i 14 dager. Diasetylrest 2 grader per dag opp til 20 grader, så cold crash 4 dager før fating. [B]Kommentarer[/B] 1 pose habbanero, delt i 2 tatt ut stilk og frø. Varmebehandlet 3 min på alufolie i stekovn på 250 grader. Totalt ca 30 gram til 22 ltr i gjæringskar. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. desember 2021 Flasket: 9. januar 2022 Filtrert: Nei Karbonering: F