Brygger: Arve næss
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 1E Münchener Helles)
Ekstra ingredienser: Chili
OG: 1055
FG: 1008
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pils malt: 5000gr
Vienna: 500gr
Cara pils: 300gr
Flaked oats: 300
Cara rye: 200gr

[B]Humle og krydder[/B]
Amarillo 30gr ved 45 min
Amarillo 40gr ved 15min 
Amarillo 100gr ved cold crash

[B]Andre ingredienser[/B]
Habbanero 30gr tilført gjæringskar ved cold crash
Calcium Sulphate 6gram i malten, 4gram i skyllevann
Calcium Chloride 4gram i malten, 2gram i skyllevann
Protaflock
Yeast nutrient

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash in 64grader
Beta amylase/Maltose rest 66grader i 70 min
Mash out 77grader i 10 min
Boil 102grder i 90min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock L
Gjærmengde: 2 ltr starter ved 1
Informasjon om gjæring:
Kjølt ned til 8 grader, gjæret på 10 grader i 14 dager. Diasetylrest 2 grader per dag opp til 20 grader, så cold crash 4 dager før fating.

[B]Kommentarer[/B]
1 pose habbanero, delt i 2 tatt ut stilk og frø.
Varmebehandlet 3 min på alufolie i stekovn på 250 grader. Totalt ca 30 gram til 22 ltr i gjæringskar.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. desember 2021
Flasket: 9. januar 2022
Filtrert: Nei
Karbonering: F