Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1B Internasjonal lager
OG: 1048
FG: 1008
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4250 g Bonsakmalt Mystery

[B]Humle og krydder[/B]
HopShot. 3 mL gir ca 30 IBU på 60 min, 
Mosaic	25.3	%	28	g	Whirlpool	
Mosaic	26.3	%	28	g	Dry Hop

[B]Andre ingredienser[/B]
Verdiene under er for 75 liter.

Delt batch. Verdiene under er for 75 liter:
55 liter meskevann. Ca 40 liter skyllevann

En kork Lactol 
CaSO4 (meskevann): 15 gram
CaCl2 (meskevann): 10 gram
CaCl2 (skyllevann): 5 gram
CaSO4 (skyllevann): 10 gram

1 min ren oksygen
IrishMoss
Gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Trippel dekoksjon:
Mash step	35	°C	20	min	
Mash step	52	°C	20	min	
Mash step	65	°C	50	min	
Utmesk og skylling	78	°C	5	min

Trippel dekoksjon:
Strike for 35C, rest 20'.
slowly (20') heat 1/3 to 65C, rest up to 25'.

slowly bring to boil, boil up to 25'.
Add back, T=52C, rest 5'. (øk evt til 15-20 min for bedre skumfasthet)

slowly heat 1/3 to boiling, boil up to 25'.
Add back, T=65C, rest up to 50'. (ta ut 1/3 etter ca en halvtime)

slowly heat 1/3 to boiling, boil 5'. (kok denne 20 - 30 min)
Add back for mashout (77C).

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: SafLager W-34/70
Gjærmengde: 60 gram gjær
Informasjon om gjæring:
Fermentation	SafLager W-34/70	9	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	11	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	13	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	15	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	17	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	19	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	23	°C	5	days	
Fermentation	No yeast added	18	°C	5	days

[B]Kommentarer[/B]
Humle i WP på ca 80 grader en halvtime.
Bitterhumle er HopShot. 3 mL gir ca 30 IBU på 60 min, med OG 1050 og 25 liter.
Bryggedag 05.01.2019. Mesket dagen før.
Tørrhumlet 12.01.2018

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. januar 2019
Flasket: 5. januar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F