Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1B Internasjonal lager OG: 1048 FG: 1008 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4250 g Bonsakmalt Mystery [B]Humle og krydder[/B] HopShot. 3 mL gir ca 30 IBU på 60 min, Mosaic 25.3 % 28 g Whirlpool Mosaic 26.3 % 28 g Dry Hop [B]Andre ingredienser[/B] Verdiene under er for 75 liter. Delt batch. Verdiene under er for 75 liter: 55 liter meskevann. Ca 40 liter skyllevann En kork Lactol CaSO4 (meskevann): 15 gram CaCl2 (meskevann): 10 gram CaCl2 (skyllevann): 5 gram CaSO4 (skyllevann): 10 gram 1 min ren oksygen IrishMoss Gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Trippel dekoksjon: Mash step 35 °C 20 min Mash step 52 °C 20 min Mash step 65 °C 50 min Utmesk og skylling 78 °C 5 min Trippel dekoksjon: Strike for 35C, rest 20'. slowly (20') heat 1/3 to 65C, rest up to 25'. slowly bring to boil, boil up to 25'. Add back, T=52C, rest 5'. (øk evt til 15-20 min for bedre skumfasthet) slowly heat 1/3 to boiling, boil up to 25'. Add back, T=65C, rest up to 50'. (ta ut 1/3 etter ca en halvtime) slowly heat 1/3 to boiling, boil 5'. (kok denne 20 - 30 min) Add back for mashout (77C). [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafLager W-34/70 Gjærmengde: 60 gram gjær Informasjon om gjæring: Fermentation SafLager W-34/70 9 °C 2 days Fermentation No yeast added 11 °C 2 days Fermentation No yeast added 13 °C 2 days Fermentation No yeast added 15 °C 2 days Fermentation No yeast added 17 °C 2 days Fermentation No yeast added 19 °C 2 days Fermentation No yeast added 23 °C 5 days Fermentation No yeast added 18 °C 5 days [B]Kommentarer[/B] Humle i WP på ca 80 grader en halvtime. Bitterhumle er HopShot. 3 mL gir ca 30 IBU på 60 min, med OG 1050 og 25 liter. Bryggedag 05.01.2019. Mesket dagen før. Tørrhumlet 12.01.2018 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. januar 2019 Flasket: 5. januar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: F