Brygger: Stein Kristian Dahl
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9D Baltisk porter
OG: 1,080
FG: 1,022
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 77,0
Beregnet farge: 23 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,1 kg Munich malt
3,9 kg Pilsner
0,3 kg caramel extra mørk
0,3 kg Dark Crystal malt
0,2 kg Carafa II
0,2 kg Chocolate malt

[B]Humle og krydder[/B]
50g Northern Brewer (6,7% AA) 60 min Kok
27g saaz (3,0% AA) 15 min
27g Saaz (3,0% AA) 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts gjærnæring i siste 15 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
BIAB 1-stegs infusjonsmesk
67 grader 75 min
utmesk 76 grader 15 min
kok 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: 7,5 mrd celler
Informasjon om gjæring:
10 grader 3 uker, økt til 15 grader siste dager

[B]Kommentarer[/B]
Medbryger: marianne haug omdahl

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. juni 2018
Flasket: 12. juli 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N