Brygger: Stein Kristian Dahl Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9D Baltisk porter OG: 1,080 FG: 1,022 Mengde vørter: 28,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 77,0 Beregnet farge: 23 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,1 kg Munich malt 3,9 kg Pilsner 0,3 kg caramel extra mørk 0,3 kg Dark Crystal malt 0,2 kg Carafa II 0,2 kg Chocolate malt [B]Humle og krydder[/B] 50g Northern Brewer (6,7% AA) 60 min Kok 27g saaz (3,0% AA) 15 min 27g Saaz (3,0% AA) 5 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts gjærnæring i siste 15 min kok [B]Meskeinformasjon[/B] BIAB 1-stegs infusjonsmesk 67 grader 75 min utmesk 76 grader 15 min kok 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Gjærmengde: 7,5 mrd celler Informasjon om gjæring: 10 grader 3 uker, økt til 15 grader siste dager [B]Kommentarer[/B] Medbryger: marianne haug omdahl [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. juni 2018 Flasket: 12. juli 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N