Brygger: Kurt Haugen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,087 FG: 1,012 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 9,8% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 43 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Belgisk pilsner 3,5 kg Belgisk pale 3,2 Mørk kandissirup 0,9 kg [B]Humle og krydder[/B] Magnum 30 g @ 60 min Hallertauer 15 g @ 15 min Hallertauer 15 g @ 5 min [B]Andre ingredienser[/B] Whirlfloc Gjærnæring Brewers clarex [B]Meskeinformasjon[/B] 65 C i 70 min 78 C i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 4 liters starter Informasjon om gjæring: Pitchet ved 18 C Økt gradvis til 24 C over 16 dager [B]Kommentarer[/B] CBC-1 karboneringssgjær Sukker 8 g/l [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. desember 2017 Flasket: 10. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N