Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,087
FG: 1,012
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 9,8%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 43 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Belgisk pilsner 3,5 kg
Belgisk pale 3,2
Mørk kandissirup 0,9 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum 30 g @ 60 min
Hallertauer 15 g @ 15 min
Hallertauer 15 g @ 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc
Gjærnæring
Brewers clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 70 min
78 C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 4 liters starter
Informasjon om gjæring:
Pitchet ved 18 C
Økt gradvis til 24 C over 16 dager

[B]Kommentarer[/B]
CBC-1 karboneringssgjær 
Sukker 8 g/l

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. desember 2017
Flasket: 10. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N